iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Девет партии участват в изборите за кмет на Стефаново

Девет партии участват в изборите за кмет на Стефаново 09_1410248272

В радомирското село Стефаново девет са политическите партии, които са допуснати за участие в частичния избор за кмет. Те са „Нова алтернатива”, СДС, ВМРО-БНД, БЗНС, ДПС, БСП, Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, ГЕРБ и Земеделски народен съюз.

Кандидатите за кметове, предложени от партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети, се регистрират от ОИК в срок до 16 септември 2014 г. включително, т.е. не по-късно от 25 дни преди изборния ден.

На 12 октомври Стефаново ще избира своя нов кмет. Вотът се налага заради пенсионирането на досегашния управник Веселин Василев, представител на ПП ГЕРБ и се провежда само седмица след парламентарните избори и референдума за концесиите за подземни богатства в Радомирско.

17-членната Общинска избирателна комисия има нов председател и това е Весела Борисова /ГЕРБ/. С решение на ЦИК от 27 август 2014 г. досегашният шеф на ОИК Ива Крумова Иванова е освободена от заеманата позиция по лични причини и възникнала субективна невъзможност да изпълнява задълженията си.

288 лв. ще бъдат платени за възнаграждението на преброителя за компютърната обработка в ОИК на протоколите на СИК на първи тур на частичния вот. Ако има втори тур ще бъдат доплатени още 201,60 лв. Пари те са за сметка на общинския бюджет.

На 12 октомври в страната ще се провеждат частични избори за кмет в 12 населени места.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.