iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дянков разказва на младите в ГЕРБ за задлъжнялите общини

Перник снимка: за хората и събитията - Симеон Дянков и Иво Петров

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков днес ще има нова трибуна, на която да развие своите тези за финансово „недисциплинаринете” общини. Той ще бъде един от  госите на четвъртия летен университет младежката организация на ГЕРБ във Варна. Тези дни на няколко пъти министър Дянков имаше повод да завърти пръст на общини в червени кметове, където предизборно се харчат пари, сякаш идва краят на света. И макар неговите упреци да имат известни основания, понеже министърът си изказа леко неподготвен, кметиците на Смолян и Перник му отговориха с аргументи.

Дора Янкова от Смолан обясни, че няма как да й спрат финансирането за ътя Горна Арда-Гърция, защото идва по проект, а не от бюджета.  Кметът на Перник Росица Янакиева пък заяви, че целева субсидия от малко над милион лева е получена след твърдението на Дянков, че държи средства по сметка . „Парите са за образование, култура и покриване на административни разходи. Няма как да се използват за разплащане на фирми, но общината ще продължи да е изрядна в спазването на договорите си”, заяви в отговор Янакиева.

Какво точно ще каже Дянков на младите в ГЕРБ, ще стане ясно по-късно, но дано не ги заблуждава.

Участниците в четвъртия летен университет младежката организация на ГЕРБ ще слушат лекции и от други министри и евродепутати.  

Форумът, който  започва днес в курорта „Св. Св. Константин и Елена”,  ще продължи до 6 септември.

Приветствия към участниците, които са от цялата страна, в това число и от Перник, ще направят депутатите Валентин Николов, Павел Димитров и Моника Панайотова. След тях лекция ще изнесе  министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Други членове на кабинета също са поканени на форума. Младите гербери ще се срещнат още с министрите на образованието – Сергей Игнатов, на отбраната - Аню Ангелов, и на еврофондовете - Томислав Дончев.

Сред лекторите са също евродепутатите Мария Неделчева и Владимир Уручев

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.