iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ерик Рангелов: Перник се нуждае от обща визия

Ерик Рангелов: Перник се нуждае от обща визия 07_1436789695

„Перник не е бедна община, не вярвам, че това е така. Перник сигурно има доста значителни средства за всичко. Допълнително естествено трябва да се търсят, а тези които ги има да се изразходват стегнато. Бюджетът на общината трябва да е стегнат, реалистичен, другото е само заблуждение". Това каза на първата си официална среща с медиите от Перник кандидатът за кмет от БСП Ерик Рангелов. По думите му: „Перник се нуждае от една визия за общо развитие, не на парче.

Да се тръгне по един път, по който града да получи един уютен, удобен облик. Това да е един град в който и млади и стари, и работещи да се чувстват добре." – каза още Рангелов. Той поясни, че много може да се направи с вече утвърдени традиции в общината . Какъвто е международния фестивал за маскарадните игри. Много повече може да се направи в града за да може този фестивал да е притегателно място за повече туристи и да носи повече печалби в общинската хазна.Работи се по много промени, но те са на парче. Няма единна визия. Не на последно място Ерик Рангелов се спря на това как вижда работата на общинската администрация и общината.

В нея гражданите трябва да бъдат обслужвани бързо. Служителите трябва да обслужват гражданите учтиво, с внимание. Хората да чувстват, че това е тяхната община и в нея ще намерят помощ. Услугите не трябва да са разпръснати, трябва да са компактни. Което път може да доведе до освобождаване на помещения, които да се използват за други дейности в полза на общинския бюджет.Перник има огромен ресурс от специалисти, който трябва да се използва. Много специалисти в момента работят в София и те могат да се върнат. Има огромен ресурс от минерални води, земеделски земи които не се използват както трябва. Не бива да се подценява и близостта до София, която близост от години се коментира, но не се използва пълноценно от хората, които управляват Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.