iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Георги Първанов пожела на Росица Янакиева да се върне скоро

Георги Първанов пожела на Росица Янакиева да се върне скоро 01_1421653817

Георги Първанов пожела на Росица Янакиева да се върне скоро с още по-добра енергия и да продължим започнатото. Така започна речта си Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ по повод честването на първата година от рестарта на проекта "Алтернатива за българско възраждане".

„Бързо възстановяване след създадените здравословни проблеми, които има нашият народен представител и заместник- председател на НС Росица Янакиева . Очакваме я скоро с още по-добра енергия да продължим започнатото". Тези думи той изрече пред повече от 1 000 човека, които събра АБВ на събитието.

На националната среща, която се проведе в зала 3 на НДК в столицата, присъстваха 60 представители от област Перник.
Председателят на АБВ Георги Първанов постави пет основни приоритетни задачи пред формацията: Развитие идентичността на партията, утвърждаване на водещата й роля в търсене идейните параметри на образа на левицата на бъдещето; Изграждане на широка и ефективна организационна мрежа в цялата страна; Укрепване на централните ръководни органи на партията; Коректен, взаимноизгоден диалог с партиите от левицата и центъра за консолидация с оглед на предстоящите изпитания; Постигане на резултат на местните избори, който да покаже качествено ново равнище в развитието на АБВ.

ПП АБВ подава ръка за открит диалог, за търсене на общи действия и за участие на местните избори с общи кандидати на всички леви и центристки партии в България, заяви Георги Първанов.

„Надявам се да оставим назад във времето пренебрежението и високомерието, няма малки и големи. Ние не просто трябва да покажем, автентичната българска левица, но и модерната българска левица, която не само решава проблемите на традиционните социални слоеве - пенсионерите, на хората с увреждания, но инвестира в предприемчивите, в бъдещето на нацията. Това трябва да постигнем заедно и аз се надявам, че отговорът ще бъде положителен", посочи Георги Първанов. Той подчерта, че само за година АБВ се утвърждава като социален коректив в парламента и в българската политика. „Искам да окуража разколебаните, трайните резултати идват трудно. Видяхме лесните победи на някои други, как се стопиха за броени дни в новия парламент. Но трудно постигнатото е добра изходна база за разширяване на влиянието ни. Това е нещо, в което аз твърдо вярвам", посочи Първанов.

На първата година от рестарта на проекта АБВ Георги Първанов подари юбилейни монети "Иcтория Cлавянобългарcка" на децата, които се родиха от 17 януари 2014 до 17 януари 2015 година в семействата на членове и симпатизанти на партията от цялата страна.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.