iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ номинира кандидати за кметове на общински събрания

Общински събрания на структурите на партия ГЕРБ за номиниране на кандидати за кметове на общини и за листи с общински съветници започват в област Перник. Това съобщи на пресконференция  областният координатор Иво Петров.

Събранията ще стават по график. Седмица преди това, всички партийни членове ще бъдат надлежно известявани.

Всички събрания ще бъдат с еднакъв дневен ред – отчет за последната година, обсъждане на актуални проблеми, предложения и идеи за управленски местни програми и номинации. Всеки от присъстващите на събранието ще може да направи по една номинация – за кмет и за общински съветник.

Предложенията ще се гласуват според това как са постъпили. За кметове на общини трябва да има поне по трима номинирани, а листите за общински съветници може да са по брой на предложенията равен на два пъти числеността на съответния общински съвет. Може да се правят и предложения за кметове на кметства.

Изпълнителната комисия на партията ще провежда разговори и интервюта с номинираните.

Събранията трябва да се проведат до 23 май., за Брезник – до 27 май , защото там трябва да се номинира общински ръководител преди това.

Окончателните предложения за кметове на общини ще бъдат известни не преди края на юни.

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори навсякъде. Само за кметове на кметства може да има общи кандидатури. В листите за съветници ще има и гражданска квота.

Все още няма официално обявени резултати от анонимната вътрешнопартийна анкета, проведена в ГЕРБ. Като станат готови ще бъдат оповестени на пресконференция, уточни Петров по повод спекулации в някои медии.

Неговата лична амбиция била кметове на ГЕРБ във всяка от шестте общини в областта.       

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.