iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ се регистрира за местните избори

22 хиляди подписа за регистрацията на ГЕРБ

Партия ГЕРБ, по утвърдена вече традия, е първата, която се регистрира за  местните избори наесен. В 9.00 часа председателят на националния предизборен щаб, вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов внесе в ЦИК необходимите документи.

Той, заедно със заместник-председателя на щаба Цветомир Паунов и заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, внесоха повече от 22 000 подписа на граждани.

Представителите на щаба на ГЕРБ дойдоха пред ЦИК 10 минути преди 9 часа, посрещнати от младежи на ГЕРБ и журналисти.

След като внесе необходимите документи в избирателната комисия, Цветан Цветанов каза пред журналисти, че ГЕРБ са искали да се регистрират първи, за да спазят традицията от 2007 година, когато първи са подали документите си за изборите за евродепутати. “Целта, която си поставяме, е да постигнем успеха от 2007 година, когато ГЕРБ събра най-много гласове в сравнение с останалите партии“ - каза председателят на изборния щаб Цветанов.

Според Цветанов вотът наесен ще бъде атестат както за двете години управление на ГЕРБ, така и оценка на политиците за последните 20 години.

Въпреки че Йорданка Фандъкова все още не е обявена официално като кандидат кмет на София, тя е безспорният лидер и фаворит за номинацията, добави Цветанов.  Той обаче и до днес не е намерил време ши желание да прескочи до Трън, кадето управлява безспорно най-успешния кмет на ГЕРБ  - Станислав Николов, който лично от него беше обявен като кандидат за втори мандат.

След като представителите на ГЕРБ внесоха документите, в ЦИК подадоха документите си и Български демократически форум, Обединени социалдемократи, Съюз за Пловдив, ВМРО - НИЕ и Земеделски съюз “Александър Стамболийски“. За да се регистрира партията първа, младежи от ГЕРБ пазеха ред няколко дни поред пред сградата на ЦИК.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.