iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Идната седмица БСП започва разговори с лидерите на АБВ, “Движение 21″ и ВМРО

Идната седмица БСП започва разговори с лидерите на АБВ, “Движение 21″ и ВМРО 07_1467780586

Отхвърлянето на Първанов и Калфин като общи кандидати на левицата за президентските избори не е недомислено. Това обяви в Перник лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на журналистически въпрос. Идната седмица БСП започва разговори с лидерите на АБВ, “Движение 21″ и ВМРО, добави тя и обясни, че най-напред социалистите ще им предложат платформата и принципите, около които да върви обединението за лява президентска двойка. Имена ще обсъждаме на следващ етап, уточни Нинова.

Разговорите обаче ще бъдат отворени и за други политически формации. БСП ще търси подкрепа и от патриотични организации, съюзи на офицери, студентски организации и др. Нинова не изключва компромис в преговорите, но той може да бъде направен дотам, докъдето е даден мандат от социалистите с направеното допитване и в никакъв случай извън него.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова откри нов партиен клуб в най-големия пернишки кв. Изток. От избирането си за председател на столетницата, тя идва за първи път в Перник. По стара българска традиция бе посрещната с хляб и сол. До края на годината ще бъдат открити още близо 50 клуба на БСП в общини, където още няма такива, обяви Нинова.

Пред членовете на БСП и граждани тя пожела отворената врата на новия клуб символично да се превърне в отворените врати на БСП към хората, „към онези, които разочаровахме, за да се върнат, към активното поколение, към младите, за да им дадем перспектива и алтернатива”. В момента в цялата страна има енергия. Всеки ден идват хора при нас, каза Корнелия Нинова.

Правителството на Бойко Борисов е провал, заяви тя. При сегашната ситуация, когато нито икономика има, нито селско стопанство, когато образованието е хаос и резултатът са двойките на матурите, а здравеопазването е под всякакво равнище, когато държавата върви надолу и задлъжняваме с всеки изминал ден заради дълговете, които трупат, това плаче за алтернатива и само БСП може да я даде на българите, на младите, за да ги задържи тук, категорична бе Нинова. Тя призова национална енергия, която се усеща напоследък, „всички заедно да я превърнем в енергия за промяна – на БСП и на държавата”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.