iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илияна Йотова посети Перник

Илияна Йотова посети Перник 09_1474636954

„Отиваме на битка за спечелване на изборите, имаме ясна платформа и ясни кандидати. БСП е автентична лява партия, зад нас стоят много сериозни общественици, Инициативен комитет, изявени лидери– професори, учители и лекари ”. Това каза в Перник в Деня на независимостта кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова. Тя коментира, че столетницата не води битка с АБВ и че техният основен опонент на президентските избори е ГЕРБ, въпреки неизвестните им кандидати.

Йотова смята че, срещата на Ивайло Калфин с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ под формата на политическа консултация говори, че очевидно АБВ търси свои съюзници за изборите.

„ Явно АБВ са решили да изпробват всички комбинации , за да намерят съюзници, защото струва ми се, че ще имат доста по-малко гласове, отколкото на парламентарните избори”, коментира Илияна Йотова.

Тя подчерта, че БСП има ясно послание. „Имаме много изчистена програма, с конкретни и ясни предложения, не с лозунги. Ще се борим за вътрешната и социалната сигурност на българските граждани в рамките на правомощията на президента”, заяви кандидатът за вицепремиер.

„Ние ще говорим за тези предложения и ще търсим максимално доверие. Никой не може да има монопол върху българските гласове . Ако отидем на балотаж, ще търсим широка коалиция, затова нашата кампания ще бъде максимално положителна. Ще търсим допирни точки и с други политически партии – и в центъра, и в ляво, и още по-вляво, така че действително да постигнем победа на втория тур . Аз съм убедена, че ще има балотаж и за нас най-важното след победата на президентските избори е цялостната промяна на модела на управление на страната. Смятам, че провеждането на предсрочни парламентарни избори е неизбежно”, заяви Илияна Йотова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.