iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова се оказа потърпевша от злоупотребата с лични данни

Ирена Соколова се оказа потърпевша от злоупотребата  с лични данни 04_1397642591

Депутатът от ПП ГЕРБ Ирена Соколова се оказа потърпевша от злоупотребата с лични данни, за която алармираха десетки граждани през последните дни.

След като е проверила своето ЕГН в регистъра на ЦИК тя е установила, че официалният сайт на ведомството в директория “ Проверка в списъка на лицата, подкрепящи регистрацията на партия (коалиция) инициативен комитет“ показва, че тя е един от подписaлите се за регистрацията на партия „България без цензура“. „Никога не съм се подписвала за регистрацията на тази партия. Член съм на ГЕРБ от 7 години, народен представител съм втори мандат и съвсем логично е да подкрепям собствената си партия“.- заяви Соколова. Тя допълни, че няма представа кой и как си е позволил да експлоатира личните и данни и воля.

„Оказва се, че някой е използвал моите данни и моя подпис, за да регистрира собствената си партия. Това е документално престъпление и ще сезирам Комисията за защита на личните данни, Прокуратурата и ще изискам от ЦИК извлечение от списъка на злоупотребилата партия, където фигурират моето ЕГН и подпис.“-категорична е Соколова. Тя допълни, че се надява да става въпрос за техническа грешка или грешка в системата, като това ще стане ясно, след като бъдат направени съответните проверки.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.