iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат още пари за общинските бюджети

Искат още пари за общинските бюджети 12_1418717086

От АБВ настояват още близо 50 милиона лева да бъдат разпределени от държавата за общинските бюджети, съобщи на пресконференция в Перник заместник- председателят на Народното събрание Росица Янакиева.

Според предложението на АБВ, 20 милиона от тази сума трябвало да отидат за увеличение на заплатите на служителите в общинските администрации, които не били вдигани от времето, когато минималната работна заплата беше 240 лева.

Останалата част от парите да се дадат на общините като капиталови разходи и да бъдат предназначени за превенция на критична инфраструктура, предлага АБВ.

„Предлагаме също добавката за родителите, които отглеждат деца с увреждания, от 240 да стане 255 лв., както и минимално увеличение на средствата за отбрана, съобразно компетенции на заетите в сферата“, заяви Янакиева. През идната година НЗОК да не предоставя плащания по никакви клинични пътеки на новоткрити болници или специалности в съществуващите здравни заведения, пък настоява АБВ по отношение на бюджета на здравната каса. В Перник Янакиева коментира и пенсионната реформа. По думите й повишаването на възрастта за пенсиониране е неизбежна. „Договорено е до март идната година да се направят подробни анализи и да се тръгне към плавно увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране“, каза още Янакиева.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.