iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров тръгва срещу Росица, скрит зад гърба на Бойко Борисов

Иво Петров, скрит зад гърба на Бойко Борисов

Кандидатът за кмет на Перник от ГЕРБ Иво Петров тръгва срещу издигната от БСП за втори кметски мандат Росица Янакиева, скрит зад гърба на Бойко Борисов.  

„Може да се каже, че през последните две години кмет на Перник беше Бойко Борисов, заяви пред журналисти в Перник настоящият областен управител на Перник и областен координатор на ГЕРБ.

 Така след предложението Борисов да стане почетен гражданин на Перник, сега премиерът е обявен и за кмет.

 В ранни зори днес Иво Петров  подари по телевизора на известния със стремежа си да търси новини и там където ги няма Николай Бареков признанието, че той ще е кандидатът. По-късно,  по обедно време,  губернаторът викна и журналистите от Перник да потвърди и пред тях признанието си. На пресконференцията бяха и активният герберски форумец Пламен Борисов,  и общинската председателка на партията д-р Вяра Церовска.

След дълга вътрешно-партийна процедура и претегляне на качествата на кандидатите, в крайна сметка местната структура на ГЕРБ е решила да изправи Иво Петров срещу безспорно единствния опонент Росица Янакиева.

 От ГЕРБ са убедени в победата си, защото влизали в предизборната битка с достатъчно много свършена работа, обясни на пресконференция вчера губернаторът – кандидат за кмет.

  „Това, което се правеше в Перник бе с подкрепата на правителството на ГЕРБ. За двете години от мандата може да се каже, че кмет на града беше Бойко Борисов.

Направихме неща, които никой не е правил за Перник- магистрала, театър, университет…Предишните маршируваха по площада  и само обещаваха”, каза пред журналистите Петров. 

 Предстои му да предложи на перничани управленска програма, която щяла да им се хареса. Засега визира подобряване на организацията на движение, оптимизацията на училищната мрежа, здравеопазването.

 Зад него стои силен, сплотен и единен екип, който влиза в предизборната кампания честно и отговорно, подчерта д-р Вяра Церовска. По думите й ако Иво Петров стане кмет, Перник го чакат най-хубавите промени.

Кандидатурата на Иво Петров още не е одобрена от Националната комисия на партията, но лично Бойко Борисов е дал одобрението си на губернатора.

Ясни са кандидатите за кметове на ГЕРБ и в Трън – Станислав Николов, и  Ковачевци – Анна Цветкова, която вче се е явявала в битка за кмет на чалката община.  Все още не е решено окончателно кои ще са кандидатите в Радомир, Брезник и Земен, но навсякъде ГЕРБ ще има свой кандидат.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.