iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Как се осъществява управлението в Перник ще следи ново сдружение

Как се осъществява управлението в Перник ще следи ново сдружение 07_1406528494

Офис в Перник ще направи новото гражданско сдружение "Зелените барети". Сдружението ще следи как се осъществява управлението и развитието на Перник.

Офисът ще приема граждани, които не са доволни от управлението на община Перник, както и от кмета Росица Янакиева или са станали жертва на абсурдите в местните институции. Приемната на "Зелените барети" ще отвори врати от 10 август на улица "Бенковска" в центъра на Перник (до букмейкърския пункт, срещу бившия бар "Плей"). В работно време, от понеделник до петък проблемите на гражданите ще бъдат приемани и разглеждани. Освен тях в офиса хората ще могат да научават за полезните за града инициативи, които са направени или предстоят да бъде реализирани. През почивните дни, когато офисът няма да работи, перничани ще могат да подават сигнали на горещ телефон, който ще работи непрекъснато.

В управителния съвет на гражданското сдружение са включени 7 човека, а над 100 са членовете на новосформираната организация. Сдружението е основано от младежите, които въстанаха срещу поголовната сеч на дървета в планината Голо бърдо.

"Целта е да приемаме хора недоволни от общината и кметът на Перник Росица Янакиева. В офиса ще запознаваме гражданите с всичко положително, което е направено в града. Ще упражняваме граждански и общински контрол. Друга наша цел е в общинските и държавните предприятия в Перник да влизат по - млади хора, които са завършили или в момента учат своето висше образование и имат свежи идеи, които са различни от това да се крадат държавни пари. Поколението, което е между 20 и 30 години има различно мислене от поколенията, която са между 50 и 70-годишна възраст, които управляват града. Адвокатът, който е на община Перник е около 70-годишен. Ние нямаме нищо против възрастните хора, но искаме вече да има приемственост и между тези възрастни управляващи да има и млади. Човек се учи, докато е жив. Възрастните хора да приемат свежите идеи на младите, а пък младите да се поучат от опита на възрастните. Не сме съгласни кметът ни, който кара четвърти управленски мандат да има и пети, както е заявил на много заседания на община Перник. С нейния евентуално пети мандат, Янакиева става 20-годишен кмет и се превръща в нещо като Тодор Живков и Фидел Кастро. Съгласете се и вие, че ние искаме промяна. Искаме нови хора в общинския съвет. Искаме нови кметове. Не искаме все едни и същи муцуни да гледаме в продължение на 20 - 30 години. Искаме свежа кръв в политиката.", казаха от "Зелените барети".

"На общинска сесия по закон всеки гражданин има право да присъства. Ние също ще присъстваме на сесиите. Това, което не ни харесва като решение на местната управа, което е пагубно за развитието на града ще го оборваме. Пускаме жалба до прокуратурата или завеждаме дело това да бъде спряно. Имаме тези права като организация. Преди това ще направим допитване до гражданите. За предстоящото изграждане на велоалеята също ще се допитаме до велосипедистите.", допълниха от управителния съвет на "Зелените барети".

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.