iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Калфин - чирак на Първанов срещу дипломатите. АБВ отива във фризера

Перник снимка: за хората и събитията - Калфин-Първанов

Евродепутатът и кандидат на БСП за президент Ивайло Калфин ще участва във футболния  мач между гарнитура на президента Георги Първанов и дипломати в Перник днес. Както е известно, мачът ще започне в 17.45 часа. Калфин щял да се включи във второто полувреме на мача, уточняват за неговите фенове от пресцентъра на БСП.

Ивайло Калфин е кадър на президента и това не е тайна. В момент, когато настоящият кандидат на БСП за президент напусна социалистическата партия, за да се присъедини към създаденото от Николай Камов Политическо движение "Социалдемократи", той беше   взет от Първанов на работа в президентството.

"Самият факт, че съм го взел на работа при мен, че съм го върнал в политиката, е оценка за неговата дейност", казва сега Първанов в отговор на въпрос застава ли официално зад кандидатпрезидентската двойка на БСП Ивайло Калфин - Стефан Данаилов.

Първанов изрично отбелязва и това, че в предишния си президентски мандат е възложил именно на Ивайло Калфин, като него съветник, да прави стратегическите разработки в президентството, но не уточнява точно какви.

И Ивайло Калфин, и Стефан Данаилов бяха сред лицата на президентското движение АБВ.

Сега Първанов обяснява, че "проектът АБВ (Алтернатива за възраждане на България) е замразен и кандидатите за кметове, които по някакъв начин се свързват с него, участват в кампанията в лично качество. това вероятно се отнася и за кандидат-президентската двойка.

"След изборите движението може отново да се превърне в територия за диалог и генериране на идеи, но в никакъв случай няма за се развива като политико-партиен проект.", уверява сега Първанов, който вече обяви, че след десетте си години престой в Президентството ще се върне в БСП, а не изключва и личната си претенция да се бори за министър-председателски пост, подобно своя приятел и пример за подражание Владимир Путин.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.