iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на община Брезник ще получава 1262 лв.

Кметът на община Брезник ще получава 1262 лв. 12_1450185173

1 262 лв. ще получава месечно кметът на община Брезник Васил Узунов. Това реши местният Общински съвет, като председателят на ОбС Виолета Младенова ще има 8-часов работен ден и месечното й възнаграждение ще бъде 90% от това на кмета или 1 135,80 лв.

Засега съветниците не са дебатирали какво ще бъде тяхното заплащане. Вероятно това ще стане с приемането на Правилника за организацията и дейността на ОбС през новия мандат. Брезнишките старейшини определиха 5-членна комисия с председател Иван Тинков от БСП да работи по него. Актуализираният документ трябва да бъде готов не по-късно от 31 януари 2016 г., като до това време ще действа старият правилник. Досега съветниците получаваха между 420 и 440 лв.

Заплатата на кмета на Ноевци ще бъде 600 лв., а на управниците на селата Бегуновци, Велковци, Гигинци, Долна Секирна, Кошарево и Слаковци – по 460 лв. Много вероятно е да има повишение в парите на селските кметове, тъй като и общинският кмет, и съветниците смятат, че са недостатъчни за работата, която вършат.

Четири постоянни комисии ще работят в Общинския съвет в Брезник през следващите 4 години. Това са „Бюджет, финанси, икономическа политика,ТСУ, земеделие, екология, контрол върху дейността на дружествата с общинско участие”; „Нормативна уредба, законност и обществен ред”; „Здравна и социална политика, култура, образование, вероизповедания, младежка дейност и спорт” и „Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси”.

Общата численост на общинската администрация ще бъде 59 души.

С 1 596 лв. Община Брезник ще дофинансира функция „Образование”, като с тези пари през последното тримесечие на 2015 г. ще бъдат платени стипендии на отличници, социално слаби ученици и деца с по един родител. Съветниците решиха да бъде закупен автомобил за нуждите на Домашния социален патронаж в града.

Във връзка с писмо от ВиК-асоциацията, Общинският съвет в Брезник записа, че не е съгласен с евентуално увеличение в цената на водата.

Нов общински съветник положи клетва на последната сесия на ОбС в Брезник. Това е Йорданка Ушашка, която влиза на мястото на Богиня Рабакова от ГЕРБ. Тя напусна местния законодетелен орган по свое желание.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.