iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Коалиция без име подкрепя кандидат за кмет от СДС в Перник

СДС, ССД и НДСВ в коялиция за местните избори в Перник

Коалиция без име засега застава зад издигнатия от СДС кандидат за кмет на Перник от ДС инж. Николай Драгомиров, съобщава днес Градски вестник.

Изданието е нарекло новото обединение от партии за местния вот "оркестър без име" и  лансира предположението, че диригентът на този оркестър може е да си има име, но както изглежда, той не разбира от политически ноти, а само от ... банкноти.

На пресконференция вчера в Перник беше обявено, че Свободните демократи на Софиянски (ССД) и общинската структура на НДСВ подкрепят кандидата за кмет на Перник, представен вече от СДС.

Новосформираната коалиция около кандидатурата на инженера - енергетик и синдакалист Николай Драгомиров пред очите на журналистите скрепи с подпис споразумението за общо явяване на изборите.

Трите партии очакват към тях да се присъединят и други десни и дясно-центристки политически организации. Местният лидер на ССД Стоил Стоилов, общински съветник от настоящата група „Демократи за Перник”, обяви, че очакват споразумяване с ВМРО, Обединените земеделци, земеделците николапетковисти,  партия „Българска нова демокрация (БНД),създадена от Николай Свинаров и сега оглавявана от Васимир Радулов, а в Перник от Николай Сергиев, Български демократичен съюз – радикали на Бакърджиев и евентуално Съюза на репресираните на бай Добрин Радин, но е известно, че той клони към ГЕРБ.  

По-рано през деня на сесия на ОбС Стоилов обяви, че напуска настоящата група „Демократи за Перник”, защото вече не знаел от кои точно демократи е и едва ли не - били от двете страни на масата с досегашните му партньори.

Председателят на СДС в Перник Десислав Аспарухов потвърди, че разговорите за широка дясна коалиция продължават. Той изрази надежда в Перник да се състои „убедително и трайно дясно обединение, за да може да се сложи край на некомпетентното управление на Община Перник”.
Областният председател на НДСВ в Перник д-р Боян Богданов, който подписа споразумението от  името на своята партия, обяви, че има мандат за това от Областния партиен съвет. По думите му, те харесвали кандидата на СДС, защото е честен, свестен, живее в панелка, семеен е с деца. „С наша помощ, с дух и воля, разчитаме той да се бори за по-добро бъдеще на града”, каза още д-р Богданов.

Партиите уж пазели в тайна намеренията си, но пак в навечерието на пресконференцията информацията беше изтекла в изкривен вид. Не се разбира какво ги събира и каво ги разделя тези десни от ДСБ и Демократическата партия които вече обявиха десен проект и десен кандидат в лицето на д-р Валентин Павлов. Стана ясно, че заради някакви съдебни спорове между Пинчев и Ненчев, от СДС не признават БЗНС, който е третият политически партньор в новия проект „Демократи за Перник”.

Коалицията, която допълнително ще си измисля име, ще има кандидати за кметове във всяко кметство  на общината, обща листа и координационен съвет и ще взема решения с кворум 50+1.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.