iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кого ще предложи ГЕРБ за кмет на Перник?

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ ще избере кандидат за кмет на Перник между шестима кандидати, а не само между тримата, събрали най-много гласове от Общото събрание на общинската организация. Това уточнение направи областният координатор и областен управител на Перник Иво Петров. По думите му Изпълнителната комисия ще се събразява с утвърдените критерии повече, отколкото с броя на гласувалите за номинираните.

На провелото се на 19 май 2011год. Общо събрание на Общинската структура на ГЕРБ Перник бяха номинирани  като кандидати за кмет д-р Вяра Церовска със 164 гласа “За”, Иво Петров (143 гласа), Владислав Димитров (135 гласа), Ирена Соколова (130 гласа), Пламен Борисов (95 гласа) и Владислав Караилиев (55 гласа).

За общински съветници бяха номинирани 66 човека. Сред събралите най-много гласове са д-р Вяра Церовска, Ивайло Богданов, Благовест Тренков, Денислав Захариев, Петър Трендафилов, Пламен Борисов, Милена Миланова, Румен Танев, Мирослава Николова, Искра Златанова, Методи Савов, Явор Рангелов.

На събранието бяха представени и постъпили номинации на кандидати за кметове на кметства, в които е предвиден избор, съгласно Изборния кодекс.

В централата на партията се изпращят CV-та по образец на всички номинирани, уточни Иво Петров.  Кандидатите за кметове на общини и кметства, кандидатите за общински съветници и подредбата на листата на ПП ГЕРБ ще бъде определена окончателно с Решение на Изпълнителната комисия.

Като се съди от последните публични изяви на избраният мажоритарно в Перник народен представител от ГЕРБ Ирена Соколова, твърде възможно е тъкмо тя да се изправи срещу Росица Янакиева на местния вот.

На песконференция вчера Соколова направи декларация, че независимо от масираната PR кампания в полза на настоящия кмет на Перник, заслугата за раздвижването и обновлението на града е народните представители от ГЕРБ от последните две години. Тя подчерта, че с колегите й депутати и ГЕРБ като цяло следва политика за близост до хората и решаване на техните проблеми.  

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.