iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ковачки иска свои общински съветници, за да не купува чужди

Перник снимка: Ковачки за хората и събитията

„Не искам безумна власт. Аз искам предприятията ни работят.  Ако имаме представители в Общинския съвет, които да защитават нашите интереси, ще съм доволен. Не искам да купуваме с 10-20 хиляди лева съветници, за да гласуват някое решение”. Това заяви бизнесменът Христо Ковачки в Перник. Във видимо приповдигнато настроение , той произнесе дълго слово, изпъстрено с цветисти изрази. Вместо обичайното „приятели”, с което си служат всички политици тези дни, Ковачки употребяваше обръщението „пичове”, но все пак се извиняваше на дамите, макар и с необичаев фалцет.

Ще се боря Перник да бъде по-добре и перничани да живеят по-добре. Всички мои предприятия работят и работниците ми редовно си получават заплатите. Ще се боря всички българи да живеят добре, откръвеничеше бизнесменът.

Наричайте ме какъвто искате инвеститор, но да знаете, че аз дърпам конците и съм причината да ги има Мините и Топлофикация, обясни пред пълна с публика  зала Христо Ковачки.  По думите му само това е истинската индустрия в Перник в момента.

Ковачки отрече да има големи дългове към държавата, както пише в медиите. Имал да плаща само 15 милиона и ако се напънел за един ден можел да ги плати. Той не си спести и квалификации по адрес на едри местни бизнесмени и кандидати за кмет на града.

Ковачки се обяви за тотална промяна на управлението на града. До него в президиума седеше шефът на Мини Открит въгледобив Огнян Зарев. В изтичащият мандат той беше общински съветник в Перник, но сега не е кандидат да бъде сред градските старейшини.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.