iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Магистрала "Люлин" незаконна - нямало я в кадастъра

Перник снимка: за хората и събитията - "Хемус" от гугъл-мап

Автомагистрала "Люлин" и пуснатата по време на настоящото правителство огсечка от магистрала "Марица" не са законни. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на упреците на министър Плевнелиев, че близо 115-те км магистрали, пуснати в експлоатация при предишното правителство, не са изцяло законни.

Станишев  обясни, че за да бъдат законни, магистралните участъци трябва да бъдат нанесени в картите на кадастъра. „Това не е направено от г-н Плевнелиев и от неговата администрация”, заяви Станишев. Той изтъкна, че въпреки това има издадени разрешения за ползване.  Това според лидера на БСП означава, че за да се угоди на премиера Борисов и на министър Плевнелиев, под техен натиск, институциите извършват закононарушение.

„За какъв правов ред можем да говорим, за какви законни магистрали”, възмути се Станишев. По думите му отговорност носят тези, които потикват администрацията да издава незаконни разрешения за експлоатация на магистрали. „До тук с мита на Плевнелиев, че строят законни магистрали”, отбеляза Станишев.

Депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски напомни, че няма друго правителство като това на ГЕРБ, което да е заварило в началото на мандата си толкова подготвени магистрални, първокласни, второкласни и третокласни участъци. „Вече втора година за съжаление освен думи, няма конкретни резултати”, заяви Михалевски. Той напомни и хвалбите на управляващите, че строят най- евтините магистрали. Депутатът от левицата изтъкна, че Лот 2 на АМ Тракия струва 5,1 млн.лв. с ДДС на километър. По повод участъка от 7,5 км, Михалевски отбеляза, че е възложен без обществена поръчка, а километър от магистралата струва 6,1 млн.лв. с ДДС.

Коментар на редактора: На това му се вика "Трай, коньо,  за зелена трава." Тъкмо Станишев, който на 31 януари 2007 преряза лентата на пътния участък  от Пътен възел Даскалово до Добна Диканя, говори за незаконни магистрали, а това шосе и до момента е биз акт 16, защото е недовършено ... Но коли по него вървят още от 2007 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.