iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Маргарита Касел за предстоящите избори

Маргарита Касел

1. Какво очаквате от местните избори в Перник?

Предвижданията са трудна и отговорна работа и са в периметъра на социолозите и политолозите.

Изборите са предизвикателство и тест за всеки, който вярва в този най-демократичен инструмен за участие в управлението на процесите в една държава – било то на местно или национално ниво.

Това, на което се надявам, е максимална ангажираност и активност на хората в изборния ден, защото колкото и банално да звучи, ако се изпусне дадената ти възможността да влияеш на процесите, после няма на кого да се сърдиш освен на себе си.

2. Кои са вашите основни опоненти в Перник на тези избори?

Мисля, че основните политически фигури в град Перник са известни на избирателите, хората са наясно както с техните качества, така и с негативите, натрупани през годините на тяхната активност.

Като нова формация партия „Другата България” е освободена от идеологическа обремененост и наследство на неудържани обещания и има широка платформа от всички български граждани, които не искат да са безучастни свидетели на упадъка на нацията, на обезлюдяването, на липсата на перспективи пред младите и масово им напускане на страната. На местно ниво ние сме издигнали кандидатура, която ни дава основание да кажем, че не сме конюнктурно зависими и свързани с предлаганите вече години наред политически кандидатури.

3. С какво вашият кандидат-кмет Вихрен Матев е по-добър от останалите?

Г-н Вихрен Матев стана известен в Перник с това, че е граждански ангажирана личност, вълнува се от проблемите на града и не се страхува да отстоява своята позиция. Освен това той поема отговорността да довежда идеите и каузите си до успешен завършек.

4. Каква е програмата ви за развитие на общината и по-конкретната платформа за местните избори тук?

За програма е още рано да се говори, тъй като програмата е документ, който отразява фактическа ситуация. Нашата платформа включва прозрачност и повишено участие на гражданите на общината в решаването на важните  и общественозначими проблеми на града и съставните общини. Но ние все пак сме обсъждали насоки, по които ще се ръководим, ако с вота си гражданите на Перник ни възложат задачата да ръководим града. Ще изброя само основните точки:

  1. Развиване, стабилизиране и повишаване на потенциала и конкурентната способност на икономиката в община Перник.
  2. Постигане на устойчивост в показателите на растежа в община Перник.
  3. Решаване на проблемите и увеличаване на заетостта в общината.
  4. Развитие и модернизация на общинската инфраструктура.
  5. Оптимизация и модернизация на общинските услуги и изграждане на съвременна институционална среда.
  6. Повишаване на качеството на живот на населението в общината.
  7. Опазване на околната среда и устойчиво развитие.
  8. Сътрудничество и партньорство на местно, регионално и международно ниво.

5. С кои други партии в Перник си взаимодейства вашата партия и защо?

Ние сме новосъздаден политически клуб в Перник и политиката ни е да се опитаме сами да спечелим интереса и подкрепата на избирателите.

Засега не сме осъществявали разговори за евентуално взаимодействие с други политически формации в града. Принципно партия „Другата България” е дясноцентристка партия и ако решим да търсим партньори обаче, естествено ще се насочим към тази част на политическия спектър.

6. Кой очаквате да гласува за вас? Каква е вашата таргет група?

Ние очакваме и бихме се радвали да получим подкрепата на всички, на които е близка българската национална кауза, на хората, които уважават общочовешките ценности и ценят принципите на демокрацията и европейската принадлежност на страната ни. Най-вече нашите естествени поддръжници ще бъдат хората, засегнати от тежките демографски проблеми, а също и хората, които имат особено тежък статут в собствената си държава – пенсионерите, социалнослабите и хората в неравностойно положение.

Ние сме особено загрижени за младите хора, за тяхната съдба в собствената им родина и целта ни е да работим заедно за създаване на условия те да намерят своята реализация тук и сега.

7. Как виждате Перник в момента от гледна точка на управлението?

Настоящият момент не би могъл да бъде даден като пример за оценка на едно управление, тъй като е изключително натоварен с предизборна активност. Неоспорим факт е обаче, че видимо градът и общината бележат през последните няколко години положително развитие, има постижения в цялостния облик.

Друг е въпросът дали от стратегическа гледна точка постиженията са толкова осезаеми и съизмерими с бюджета на общината и колко струват те на жителите на града. Това ще преценят гласоподавателите и ще дадат своята оценка чрез вота през октомври.

8. В каква насока ще се развива Община Перник, ако неин кмет стане вашият кандидат?

Ако нашият кандидат получи кредита на доверие и подкрепата на перничани, ще работим Перник да стане един истински ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД и УЮТНО, СИГУРНО И ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТО място, където ще РАБОТЯТ и ЖИВЕЯТ НЕГОВИТЕ ГРАЖДАНИ.

Източник: http://perunik.com

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.