iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Меглена Кунева обявява кандидатура си за президент на 6 юли

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

"Приятели, времето дойде. На 6-ти юни инициативен комитет ще обяви моята кандидатура за президент. През изминалите месеци обиколих България, говорих с много хора. Срещите с вас бяха вдъхновяващи. Благодаря ви! Аз вярвам в хората на България."

Това написа на стената на своя профил във Фейсбук първият български еврокомисар Меглена Кунева. Така тя потвърди появилата се още снощи новина за това.

Обявяването ще се състои в рамките на среща с широката общественост в зала „Александър" на столичния хотел „Радисън" от 12 часа, съобщиха от пресофиса на първия български еврокомисар.

Меглена Кунева ще представи мотивите си за включване в президентските избори, както и принципите и посланията на кампанията си.

Членовете на Инициативния комитет ще обявят пред гостите аргументите си за подкрепа на нея.

Поканени са представители на гражданското общество, неправителствени организации, браншови и професионални гилдии, журналисти и общественици.

В сформирания предизборен щаб влизат предимно хора от НДСВ. Шеф на щаба ще бъде Мария Дивизиева, зам. министър на държавната администрация по време на управлението на тройната коалиция. В него са още Даниел Вълчев, Владимир Дончев и други активисти на жълтата партия.

Ръководителят на Инстититута за модерна политика, който е и в тясното партийно ръководство на НДСВ Борислав Цеков ще бъде политическият мениджър на кампанията на Кунева.

В момента Кунева е в Талин за представяне на директивата на ЕК за правата на пътниците Целта на документа е пътниците в ЖП и автотранспорта да имат същите права като тези, които пътуват със самолет.  Както е известно, меглена кунева е специален съветник за правата на пътниците на вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по транспорта Сийм Калас.

Тя е председател и на Борда на директорите на Центъра за европейски политики Носител е на Ордена на Почетния легион на Република Франция и на Ордена за граждански заслуги на Кралство Испания, на Ордена Принц Анри на Република Португалия, както и на Ордена на Звездата на Италианската солидарност. Член е на Борда на директорите на BNP Paribas.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.