iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Милан Миланов пита кмета колко служители на община Перник е уволнил с идването си на власт

Милан Миланов пита кмета колко служители на община Перник е уволнил с идването си на власт 07_1438152119

Председателят на ОбС Млан Миланов пак хвърли бомба, този път с питането си, отправено към кмета Иван Иванов. Той се интересува колко служители са уволнени с идването на власт на настоящия кмет Иван Иванов и с какви мотиви.

Колко заплати накуп са обещани на освободените служители, пита още Миланов. Кои са новоназначените на мястото на уволнените и в какви роднински връзки са с управляващите, е питането на главата на Общинския съвет. Отговорът ще бъде обявен на следващата сесия на Общинския съвет.

Още отсега за доста хора е любопитно какво точно ще отговори кметът. Ясно е, че Милан Миланов не пита току така, убедени са мнозина. Вероятно той разполага с достоверна скандална информация, стига тя да бъде огласена, каквито са очакванията.

Всеки петък общинските съветници да се събират в заседателната зала подобно на парламентарния контрол в Народното събрание, предлага младият съветник от БСП Николай Николаев. Този ден да е посветен на питания към кмета, които са доста на брой и отнемат продължително време от работата на сесиите, иска той. Засега обаче предложението му нито е обсъждано, нито намира почва, за да пусне някакви корени.

На питане на съветника от ГЕРБ Васко Чушев, какви пари са плащани на медиите за последните два мандата, кметът отговори лаконично само с цифри.

1 183 046,04 лв. са изплатените средства на печатните издания за съобщения и реклама, каза той.

Жителите на „Лом”, „Стомана” и „Юрий Гагарин” искат съдействие за осветяването на детска площадка. Тя се намира в района на блок 3 на ул. „Лом”. Хората се опитват да я поддържат със собствени средства, още повече, че това е любимо място за децата. Привечер обаче площадката потъва в тъмнина. Собственикът на близкото заведение е поставил едно осветително тяло със собствени средства, но то е крайно недостатъчно. Жителите искат детската площадка да бъде осветена. Молбата им ще бъда входирана в ОбС и Общината.

За проблеми по автобусната линия София-Перник и обратно сигнализира общинският съветник Милена Милошева. Пътническата фирма ”Юнион Ивкони” не изпълнява коректно курсовете си, посочи тя и поиска да знае има ли Общината контрол над разписанието и как го осъществява.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.