iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежкото БСП от цяла Югозападна България в подкрепа на кв. „Ралица”

Младежкото БСП от цяла Югозападна България в подкрепа на  кв. „Ралица” 03_1427115375

Младежите от БСП от областите Перник, Благоевград, Кюстендил и София заедно с граждани от кв. „Ралица” проведоха акция на една от главните улици в квартала – ул. „Стара планина”. Младите хора поставиха символичен знак STOP в огромна дупка на улицата, точно при пресечката под магазин „Юлиана” (ул. Ст. Заимов). Идеята е тази неравност, предполагаща към ПТП, тъй като заема цялата дясна лента за движение, да получи внимание от компетентните органи, т.е. от общината и да бъдат пренаредени паветата.

„С този изработен от нас знак искаме да кажем СТОП на дупките по улиците, СТОП на отпадъците, в които е потънал кв. Ралица и не само той, защото сметоизвозването е под всякаква критика и главно – СТОП на невниманието към по – малките квартали.”, споделиха от Младежкото обединение на БСП.

Акцията беше подкрепена от общинските съветници от БСП Николай Николаев и Милена Милошева, която живее в този квартал.

Събралите се граждани сигнализираха за същите по големина изровени пространства и при VII ОУ „Г. С. Раковски” – там, където се пресичат улиците „Стара планина” и „Оборище”. „Виждаме, че се поправят дупки, примерно на ул. „Софийско шосе” и бихме искали и на нашия квартал да се обърне внимание”, сподели млад мъж. Също така, жителите на улиците „Ст. Заимов” и „Рила” казаха, че когато вали силен дъжд, цялата вода от Голо бърдо се излива в техните дворове и къщи, което е немислимо за град в XXI век.

Младежкото БСП от няколко месеца реализира подобни мероприятия в квартали и населени места, като това е четвъртата такава инициатива в града.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.