iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МВР разпитва депутат от РЗС за изказване в Перник

РЗС в Перник на 27 март 2011г.

Двама служители на МВР са посетили партийната централа на РЗС в София вчера и поискали да разпитат народния представител Емил Василев заради негово политическо изказване на среща със симпатизанти в Перник. Това съобщават на официалния си сайт от партията на Яне Янев.

В края на март на събрание в Перник народният представител Емил Василев заяви: "Искам да ме предпазите от това, което съвсем сериозно се замислям. Защото следващия път ще вляза със законно притежавания си пистолет и чудо ще стане в парламента." Сега от РЗС обясняват, че тогава депутатът цитирал класика на българската литература Николай Хайтов, който приживе се беше заканил да влезе с пищов в парламента и да избие депутатите. "Разбира се, Хайтов бе казал това от позиция на мъдрец и мислител, който си е извоювал моралното право да назовава директно кривиците на обществото.", коментират от РЗС.

В съобщението се казва още:

"РЗС многократно е застъпвала принципното становище, че сегашните 240 депутати в парламента с по 5 хиляди лева заплата и персонален мерцедес са прекалено много и следва чрез нова Конституция бройката им да бъде намалена до 100.

Очевидно Цветан Цветанов, който едва ли е чел някога Хайтов, а Конституция е за него просто чужда дума, възприел речта на народния представител Емил Василев в Перник буквално – че възнамерява физически да намалим бройката на хрантутниците в парламента. Препоръчваме на Цветанов да прочете Хайтов и да попита юристи за смисъла и съдържанието на думата Конституция, след което да спре да ползва МВР като отряд за политически шантаж над опонентите на ГЕРБ..

Вътрешният министър създаде поредния виц за МВР и постави подчинените си в неловка ситуация да разпитват депутат от опозицията заради политическите му разбирания. Като изключим смехотворния характер на тези действия, в същността си те са крайно опасни, защото представляват акция срещу политическите убеждения на гражданите и са пряка заплаха за демокрацията и свободата.

Затова припомняме на Цветан Цветанов, че от 21 години България не е тоталитарна държава и преследването на опоненти заради политическите им възгледи е абсолютно недопустимо. Но ако държи, нека лично да разпитва Емил Василев, той ще го очаква днес в 9.00 часа в Софийски районен съд, където ще се гледа делото на Яне Янев срещу подсъдимия Цветанов за клевета. "

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.