iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Неуспял кандидат за кмет: Фалшивият избор беше фарс, изфабрикуван от кмета на Трън

Неуспял кандидат за кмет: Фалшивият избор беше фарс, изфабрикуван от кмета на Трън 06_1403677332

Една от неуспелите кандидатки даде гласност на целия фалш по избора за кметски наместник на трънските села Неделково, Парамун и Лялинци. Според нея вота, проведен миналата събота, е фарс, изфабрикуван от кмета на Трън Станислава Алексиева и от заместника й.

Заради жители, недоволни от действията и бездействието на сегашния кметски наместник Гергана Гигова, трънската кметица остави жителите сами да изберат своя наместник. От явилите се три кандидатки, набедената Гигова обаче спечели най-много гласове.

Надка Петрова и другата кандидатка Надежда Тодорова останали излъгани, тъй като знаели, че в изборните списъци има 90 души. В събота обаче кметицата на Трън донесла списъци със 159 души. „Като разбраха, че аз следя регистраците, скриха списъците от мен и от другата кандидатка и не ни даваха достъп до тях”, твърди Петрова. Това навежда на мисълта, че има регистрации направени в незаконен срок, смята тя. Крайната дата за вписването била 10 юни. През 2003 г. БСП в Трън спечели трети мандат пак с регистрации по настоящ адрес, а не по постоянен, обяви кандидатката.

Недоволството срещу кметския наместник Гергана Гигова, която отново спечели вота, не е от сега, разказа Надка Петрова. От няколко години срещу нея се пускат жалби за замърсяване на реките, за разбити пътища. Срещу нея има и актове за продажба на незаконни цигари, подчерта разочарованата жена. Тя отрича сегашните събития да са провокирани от нея и твърди, че недоволни жители от трите села са направили подписка и пуснали жалба до областния управител.

Надка Петрова твърди, че кметицата на Трън сама е предложила жителите от трите села да си изберат наместник, вместо да назначи нов човек, както си е по закон. Това си е замазване на очите, смята тя.

Аз и другата кандидатка бяхме изиграни на 21 юни, твърди Петрова.- Трябваше да агитираме 90 души, а в крайтна сметка се оказа, че са 160.

Двете получили малко гласове. За Надка Петрова са гласували 16 човека, а за Надежда Тодорова -11. Хванахме се на тази игра за да има кандидати, за интригата, но нямахме никакъв шанс, обясни Петрова. По думите й, много от постоянно живеещите хора в трите села не излезли да гласуват.

Против Гергана били много хора, но пък тя получила най-много гласове – 59.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.