iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Николай Бареков остана без перничани в "България без цензура"

Николай Бареков остана без перничани в "България без цензура" 08_1407125022

Пернишките структури напуснаха “България без цензура” на Николай Бареков. Това стана ясно, след каото членовете на структурите на ББЦ в Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци напуснаха и изпратиха писмо до Изпълнителния съвет, изпратено и до медиите.

В писмото се казва:

“С настоящото заявление ви уведомяваме, че днес 03. 08. 2014 г. бе проведено извънредно заседание на областната структура в област Перник. Взе се решение, че всички групово прекратяваме членството си в ПП “България без цензура” и сваляме всякакво политическо доверие от лицето Николай Бареков и ръководството на ББЦ.

Причина за това е дълбокото ни разочарование от провежданата политика на партията и нейното ръководство!

Ние сме хора, които си тежим на мястото и сме лидери в нашите градове. Неведнъж се припотявахме да обясняваме на хората за лансираните противоречиви тези – за монархията или народната република, но след вчерашния “катарзис” на г-н Бареков с Президента, чашата преля!Помним как протестирахме и искахме импийчмънт на Президента. Помним как, Вие, господин Бареков, наричахте Президента „мишка, плевел, боклук, олигарх”, вадехте мишки от джоба си, а днес сте приятел с него…

Ние бяхме до тук!

Няма да се превръщаме в маша на болни политически амбиции в стил „ на където духа вятърът, на там и ние”. Ние, господин Бареков, сме борци срещу статуквото! Ние сме патриоти и за нас Родината е над всичко!

Влязохме в ББЦ с надеждата, че нещо ново се заражда, но е повече от видимо, че сбъркахме, защото това не е истината!

Стриктно проследихме и Вашите, и тези на ръководството обществени прояви по повод напускането на господин Ангел Славчев. Най-отговорно заявяваме, че господин Славчев бе три пъти по-активен от всички други ръководни функционери в ББЦ. Напомняме Ви, че именно той подсигури и първата кметска победа на ББЦ в Богданов дол. Оставаме верни на нашите морални принципи и идеали. Държим да Ви уведомим, господин Бареков, че в момента поливаме с бяло вино нашата раздяла с Вашата противоречива и скандална фигура!”

Категорично опровергаваме разпространените слухове, че структурите на ББЦ в Радомир, Брезник, Земен, Ковачевци са напуснали редиците на партията. Това обявиха от пресцентъра на партията в писмо до медиите.

В съобщението се подчертава, че областният лидер на ББЦ в Пернишка област се казва Димитър Колев, извънредно областно събрание не е провеждано, а въпросният г-н Калин Иванов, подписал разпространената лъжа, е председател на община Радомир и няма как да говори от името на цялата структура.

„Областно събрание не е провеждано, а Иванов разпространява откровени лъжи по медиите. Умолявам журналистите да не се подвеждат и да разпространяват фалшиви информации, които да вкарват в заблуда аудиторията”, заяви областният председател на ББЦ Перник Димитър Колев.

„Няма никакви сигнали за недоволство сред членовете ни в областта. Разпространените съобщения по медиите дезинформират обществото и са чиста провокация, която има за цел да всее смут и раздори в духа на кампанията срещу ББЦ. Очевидно зад тази акция стои неосъщестеният Ангел Славчев, който за пореден път доказва, че чрез деструктивните си действия няма място в политическия живот”, добави от своя страна общинската председателка на ББЦ Перник Катя Иванова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.