iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинската избирателна комисия в Перник като организирана група за манипулация на избори

За Честни избори не само в Перник

Пре-публикуваме публикация от една от най-новите медии в град Перник: http://Perunik.com/, взела името от една друга опълчила се на обществото анонимна медия: Перуник - новините без компромис. без да променяме нито ред, за да покажем една друга гледна точка. Ето и самата публикация:

Без никакво съмнение - работата на Общинските избирателни комисии е от огромно значение за честното и почтено провеждане на всеки избор! И без никакво съмнение - ОИК в Перник никак не спомогна за това!

Оказа се, че в ОИК-Перник вместо от Изборния кодекс се ръководят изцяло от лични виждания, преценки и мнения! Така например - на подадените многобройни жалби срещу агитационни материали на партии и коалиции, участващи в изборите отговора на ОИК беше един: ОСТАВЯ ГИ БЕЗ УВАЖЕНИЕ!

Както вече стана известно на всички - агитационните материали трябва да отговарят на определени изисквания, описани в Изборния кодекс. Те трябва да съдържат надпис, предупреждаващ, че купуването и продаването на гласове е престъпление, който да заема най-малко 10% от лицевата повърхност на агитационния материал. И БСП, и ГЕРБ, а и много от другите партии или въобще не съдържаха подобен надпис, или той беше под установените от закона 10%!

Ако искате да разгледате и сами да се уверите в казаното - моля разгледайте колекцията от снимки от публикувания по-долу линк:

https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.197155660358176.48778.183916605015415&type=3 

Подобно бе положението и при аудио-видео агитацията на партиите. Пернишки сайт, продал натрупаното си влияние и превърнал се в трибуна на ГЕРБ редовно излъчваше емисии без да отправя ясни и недвусмислени послания към избирателите, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Друг сайт, специално отворен да обслужва кампанията на БСП освен че правеше същото - не свали агитацията от страниците си 24 часа преди изборния ден и си позволяваше да публикува текущи резултати от изборите под формата на "музикална" класация! В материали като бонбони, мечета, знаменца, вестници, флаери и други подобни, на които бяха изписани абревиатурите и имената на партиите ОИК не откри нищо, с което да ги свърже с провеждащите се на 23.10.2011 г. избори!

Оказа се, че и ЦИК прави същото. След многобройни обжалвания на безумните решения на ОИК-Перник - ЦИК също не видя нищо лошо в потъпкването на закона!

Най-голямата ми изненада, обаче беше, че решенията на ЦИК не подлежат на съдебен контрол! Оказа се, че тези партийни по същността си структури (ОИК и ЦИК) не подлежат на съдебна санкция за извършваните от тях безчинства, и на практика могат да играят хоро и да се гаврят със съвестта и здравият разум на гражданите на България!

И това ако не е порнография - здраве му кажи!

Съвсем логично на този фон дойде лошата организация на изборите в изборния ден, когато образувалите се опашки пред урните обезкуражиха много хора да дадат гласа си. Което пък ни навява на мисълта, че всичката тази липса на организация е добре организирана от ОИК и ЦИК за да бъдем лишени от правото си на реален избор!

Сутринта по БТВ гледах как две кокошки яростно се кълват и кълнат, че щели да управляват града ни в съответствие със закона! И двете се кълнат, че не купували гласове! Градът ни е настръхнал, разделен на два лагера и лишен от разума и възможността да прецени! Питам ви - как да изберем някоя от тях, когато едно елементарно нещо, каквото се явява агитационният материал не са могли да направят според закона?? Кое и как би ни убедило да им вярваме за много по-големите и важни неща, които им предстоят?? Има ли начин да се противопоставим на партийния произвол?? Останала ли е във властта поне капчица морал?? Вас питам, граждани! Отговорете!!!

За ЧЕСТНИ ИЗББОРИ: http://online.ipernik.com/fair-elections 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.