iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

ОИК в Перник се обърка

ОИК в Перник се обърка 11_1447049938

ОИК в Перник сбърка и отмени свое решение. С него на мястото на новоизбран съветник от ГЕРБ обяви влизането в Общинския съвет на следващия в листата. Става дума за д-р Александър Александров, който е на четвърто място в съветническата листа. Без да е налице законово основание ОИК обяви за избран съветник Любен Лазаров.

По силата на Решение № 425 на ОИК Александър Петров Александров е избран за общински съветник от ГЕРБ, като за него е проведен и жребий, поради получен равен брой преференции . Той обаче не е подавал молба за отказ от листата, поради което и ОИК-Перник е допуснала фактическа грешка. Това е причината тя да отмени предното свое решение №536.

Любен Лазаров /91 преференци/ обаче, който също закачи част от предния мандат на ОбС, все пак влиза като общински съветник, но на мястото на Денислав Захариев. Захариев, за когото неофициално се говори, че ще бъде част от управленския екип на Вяра Церовска, е подал молба до ОИК, че напуска Общинския съвет.

На мястото на новия кмет на Перник Вяра Церовска, която беше водач на кандидатсъветническата листа на ГЕРБ, влиза Румен Станишев с 99 преференции. Той е учител по физическо възпитание в Спортното училище и ще бъде съветник за първи път.

На мястото на Емил Костадинов, който ще бъде кмет на най-голямото кметство Изток, влиза д-р Явор Рангелов с 94 преференции. Д-р Рангелов също влезе в ОбС за една година. Двамата с Любомир Лазаров положиха клетва в един и същи ден, на 4 декември 2014 г., когато Иван Иванов встъпи в кметския пост на мястото на Росица Янакиева, а Румяна Гьорева стана зам.-кмет по образование и култура.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

11-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com