iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организираха изложба с картини на младеж от защитено жилище

Организираха изложба с картини на младеж от защитено жилище 06_1435650970

Структурите на ЖГЕРБ и СГЕРБ в Перник организираха изложба с картини на младеж от защитено жилище в града, като на експозицията бяха представени 20 платна на младия талант. Платната участваха в благотворителен търг.

Част от средствата ще бъдат дарени за нуждите на защитеното жилище, в което художникът Тошко Тодоров живее заедно с младежи с умствени и физически увреждания.

„За нас е истинско удоволствие, че успяхме да организираме изложбата, с което сбъднахме мечтата на този млад художник. Всички, които са тук успяха да се уверят в огромния талант, който притежава и се надяваме това да е началната крачка по пътя на Тошко към голямото изкуство“, каза областният координатор на СГЕРБ-Перник Искра Златанова.

Тя обясни, че структурата вече близо година помага на момчетата от защитеното жилище и в тяхно лице откриват истински приятели.

„Чрез реализирането на изложбата искаме да подчертаем, колко е важно да бъдем съпричастни и да помагаме. Хората в неравностойно положение имат какво да покажат и дори да ни изненадат с невероятния талант, който притежават“, заяви Елза Драгомирова, областен координатор на ЖГЕРБ-Перник.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.