iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Освобождават общински съветници от реформаторите в Перник

Освобождават общински съветници от реформаторите в Перник 02_1456300080

Десните съветници от групата „Реформатори и демократи за Перник” са недоволни и притеснени от неглижираното отношение на общинската управа към техни хора в Общината, като се освобождават хора, които са наши симпатизанти и се назначават хора от предишно управление, обяви зам.-председателят на ОбС д-р Мария Маринова на пресконференция, посветена на 100 дни от управлението на Перник.

На среща в началото на мандата кметът Вяра Церовска ясно заявила, че ще управлява само с хора от ГЕРБ, разказа д-р Маринова. „Ние уважаваме това нейно решение и оттеглихме нашия политически представител в лицето на д-р Адриан Симеонов за зам.-кметското място в сектор „Здравеопазване”. Очаквахме обаче, че ще работим заедно и на балотажа подкрепихме ГЕРБ, за да споделяме и носим отговорности за управлението на общината”, заяви тя. Очакванията на десницата така и не се случват, а напротив – налице е разминаване между думи и дела.

В знак на несъгласие с тази политика е и първият акт – подаването на молба за напускане от управителя на ОП „Общинска собственост, спортни и туристически обекти” Даниела Астаткова. Тъй като не й е дадена възможност да реализира това, за което е назначена, след дълго обмисляне и без емоции тя преценява, че ще се оттегли от поста. Оставката й е приета веднага – освободена е още на следващия ден. На нейно място е назначен Лъчезар Гърнев.

Единственият ми разговор с кмета беше при напускането ми и тогава Церовска ми обясни, че става въпрос за политики, каза Астаткова и обяви мотивите за оттеглянето си. Сред тях са липсата на комуникация с кметския екип и на съдействие във връзка с възникнали проблеми, в случая недовършен ремонт на покрива на зала „Борис Гюдеров” /бивша „Миньор”/ повече 5 месеца и проблеми с РЗИ във връзка със закрит плувен басейн. Даниела Астаткова напуска и заради несъгласието си с “водената от общинската управа политика за управлението на общинските спортни обекти във връзка с безогледното им използване от определени спортни клубове, но не всички” и възпрепятстването й да въведе ред като управител.

Тя обясни, че само 20 отбори ползват спортните бази без да заплащат консумативи, като ток, вода, парно. Няма правилник за експлоатириането на спортните бази, обясни Даниела Астаткова. Тя се обявила против решение 336 от 22.11.2012 г. на ОбС, според което Общината поема издръжката на спортната база. В същото решение обаче има и неизпълнено положение – до края на 2012 г. е трябвало да бъде изработена система за финансиране, управление и контрол на спортните имоти в общината. Как така част от решение на ОбС се изпълнява, а друго не, пита Астаткова.

На ОП „Общинска собственост, спортни и туристически обекти” се прехвърлят дейности без санкция от ОбС и без заповед, което е неправомерно, твърди тя. Преди да напусне, на предприятието му било вменено да брои животински единици. Това е работа на отдел „Общинска собственост”, твърди Даниела Астаткова. Бе направен и опит без решение на Общинския съвет към предприятието да бъде прехвърлено игрище „Звезда”, за да го стопанисва и да му плаща разходите, посочи още тя. Бившата шефка не е съгласна и и с начините за осъществяване на кадровата политика в предприятието.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.