iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват втора избирателна секция в Рударци

Откриват втора избирателна секция в Рударци 09_1411041280

В Рударци ще бъде разкрита втора избирателна секция. Парламентарните избори ще бъдат на пети октомври. По този начин ще се улесни изборния процес в селото, което през 2011 г. влезе в националната класация за най-трудно и продължително гласуване.

Тогава хората се редяха на опашка пред секцията в продължение на 3 – три часа, за да упражнят конституционното си право на вот. Обособяването на втора избирателна секция в Рударци ми струваше много усилия, призна кметът Богдан Богданов. Той се надява, че на 5 октомври пред секциите няма да има струпване на хора, каквото се наблюдаваше в последните години.

Причината е, че секционната комисия беше само една, а избирателната активност в Рударци, както и в повечето малки населени места, традиционно е много висока. Рударци е курортен център, в който освен постоянните жители, има и много хора, регистрирани по настоящ адрес. Те също заявяват желанието си да гласуват в селото, с което броят на избирателите се увеличава. Избирателните списъци са изнесени до входа на кметството. Богданов прикани хората да направят справка, за да разберат със сигурност в коя от двете секции ще имат право да гласуват.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.