iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отворени предварителни избори за президент и кмет на София от Синята Коалиция - на 12 юни

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Отворените предварителни избори за кандидат за президент и кандидат за кмет на София от Синята коалиция ще се проведат на 12 юни 2011г. (неделя)  - Петдесетница по църковния календар. За това преди дни се договориха лидерите  на партиите в Синята коалиция – СДС, ДСБ, Българската социалдемократическа партия, Обединени земеделци и Радикалдемократическата партия в България.  Публично бяха обявени и политическо обръщение към гражданите и договорените предварително  правила за отворените  предварителни избори.  Така вече окончателно е решено на 12 юни за кандидат на "Синята коалиция" за държавен глава да се избира между  Румен Христов (СДС) и Светослав Малинов (ДСБ), а за кмет на столицата - Владимир Кисьов (СДС) и Прошко Прошков (ДСБ).

Гласуването ще бъде в около 700 секции в страната и ще струва няколко десетки хиляди лева - предимно за бюлетини и технически средства, но няма да е по-скъпо от провеждането на една национална партийна конференция. Гражданите ще могат да упражнят своя вот в секциите, където обичайно гласуват.  От Синята коалиция приканват всички български граждани да гласуват в отворените предварителни избори.

Синята коалиция ще излъчи свои кандидати за кметове и общински съветници в столицата и страната, където местните ни организации са постигнали съгласие. Коалицията ще се разширява на национално и местно ниво с партии, споделящи ценностите на реформаторската обединена десница и подкрепили сините  кандидати за президент и вицепрезидент.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.