iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Партията на Никола Саркози във Франция спечели първия тур от местните избори

Партията на Никола Саркози във Франция спечели първия тур от местните избори 03_1427114148

Партията на бившия президент Никола Саркози във Франция спечели първия тур от местните избори в страната. Крайната десница остана втора.

Управляващата Социалистическа партия на президента Франсоа Оланд зае третото място и претърпя четвърто изборно поражение след изборите за местни органи на властта, Европейски парламент и Сенат през 2014 г.

"Смяната във властта е в ход, нищо няма да я спре, нашите сънародници масирано се отвърнаха от левицата, защото имат чувството, че от три години непрекъснато ги лъжат", заяви Саркози, цитиран от АФП.

Партията Съюз за народно движение (СНД) на Никола Саркози и центристкият Съюз на демократите и независимите печелят между 29,7 и 32,5 на сто от гласовете, сочат прогнозните резултати. Заедно десните листи взимат между 36 и 40 процента.

Крайнодесният национален фронт на Марин льо Пен, за който според предизборните социологически анкети възнамеряваха да гласуват около 30 на сто от избирателите, получава около една четвърт от гласовете - между 24,5 и 26,4 на сто.

Социалистите и партньорите им от левицата печелят между 23 и 31 процента, а само Социалистическата партия - между 19 и 24 на сто.

На втория тур се очаква в много райони на балотаж да се състезават десните партии и крайната десница.

Никола Саркози увери, че СНД и партньорите му няма да сключват никакви споразумения по места или на национално равнище с лидерите на Националния фронт. Там, където кандидатите на десницата не участват във втория тур, СНД няма да призове да се гласува нито за Националния фронт, нито за левицата, добави той.

По-голямата изборна активност в сравнение с предишните избори - около 50 на сто, не се оказа в полза на крайната десница, която си бе поставила за цел да бъде победител, посочва АФП.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Април-2017

01-Април-2016

31-Март-2016

02-Април-2015

01-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.