iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Парванов искал вот на доверие за Тройната коалиция

Перник снимка: за хората и събитията - Първанов на отчет в Перник

Президентът  Георги Първанов искал Тройната коалиция  да прекъсне мандата си след приемането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007г. и да поиска вот на доверие.  Това сподели днес в Перник пред журналисти държавният глава, коментирайки твърденията на Бойко Борисов за премълчаванията му.
 

„Бойко Борисов подмята нещо, което би трябвало да бъде разкрито в цялата му светлина. И тука аз не просто съм напълно съгласен. Това беше моя идея. Този въпрос съм го поставял многократно. Мисля, че тройната коалиция щеше да спечели много, ако в момента на получаването на членството към 1 януари 2007 г. беше излязъл някой от лидерите да каже: „Историческата мисия на тройната коалиция е изпълнена, ние искаме нов вот на доверие. Но в някои европейски страни такава тактика е възможна. В България това не може да се случи“, каза  Първанов.

„Аз съм с едни гърди напред. Това ми напомня периода отпреди 2 години, когато подготвяхме една голяма книга с антикризисни мерки. Бяхме показали различни философии в преодоляването на кризата.  Правителството тогава предложи мерки, които се забравиха на мига. Слава Богу, че част от нашите мерки се приеха. Когато има състезание на идеи, нищо по-добро от това няма за България. Надявам се на един не просто президентски дебат, а на дебат за бъдещето на България.Трябва лидерство, защото аз обикалям и малките община и виждам кризата като реалност чрез безработицата от порядъка на 30-40%“, каза още президентът.

В Перник пред препълнена зала в Двореца на културата Първанов представи отчет за двата си мандата. Той разказа случки и факти от предизборните си кампании и престоя си на "Дондуков" 2.

Нито дума обаче засега  Първанов не обелва кой какво е трябвало да направи след приемането на България в НАТО, на което той беше противник. Не говори и за отношението си към ДС, което прамълчава най-дълго.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.