iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани са предизвикани от СДС с „Пътуващо есе“

Перничани са предизвикани от СДС с „Пътуващо есе“ 08_1440506791

СДС предизвиква младите хора в Перник с „Пътуващо есе“, като на 26 август, сряда, от 11.00 часа, в централата на СДС в Перник на ул. Радомир 1 ще бъде представен конкурс за Есе, с което Съюзът на демократичните сили предизвиква младите хора.

Темата на националния конкурс е: “СДС – 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България”.

Участие в него могат да вземат младежи до 29 –годишна възраст, с интереси към политиката и желание да изразят своите идеи и виждане за днешните политически процеси и за възможностите и предизвикателствата пред тях да участват, чрез партия като СДС, в управлението на страната ни.

Петчленно жури, с председател лидерът на СДС Божидар Лукарски, ще определи наградените текстове. Есето трябва да е до 3 машинописни страници.

Представянето на инициативата преминава поетапно през ключови за СДС градове в страната, сред които е и Перник. Така, младежите от СДС, ще направят Есе-то „пътуващо“, а целта е да бъдат привлечени за участие повече млади хора. Освен „пътуваща“ инициативата ще бъде и щафетна. Следващата спирка за конкурса след Перник ще бъде София.

Допълнителна информация може да бъде намерена във ФБ-страницата на инициативата: МСДС – “По сините стъпки” – https://www.facebook.com/msdssofia и на сайта на СДС – sds.bg, където в специална секция, след края на конкурса, ще бъдат публикувани всички творби.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.