iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник на кантар между БСП и ГЕРБ

Перник Янакиева и Соколова на балотаж?

Местният вот в община Перник се оказа на кантар между БСП и ГЕРБ. На балотаж отиват  Росица Янакиева и Ирена Соколова.

Преброяването на резултатите се оказа трудна работа. В секционните избирателни комисии се затрудниха с обобщаването на даннните и окончателните резултати. Още по-трудно се оказа и изготвянето на протоколите.   Членове на СИК коментираха, че това се дължи на зле подготвените хора в тях.

Социологическите агенции дават различни резултати, които се движат по около 40 на сто за всяка от кандидатките.

Според междинните резултати ГЕРБ и БСП се гонят като котка и мишка по секциите с по 10-20 гласа разлика.

Избирателната активност достигна 47 % за кметове и за общински съветници и 46 на сто за президент и вицепрезидент с около 41 285 гласували. След  първия тур с кметове са селата Богданов дол, където е преизбран Кирил Кирилов (БСП)  и Кралев дол, където спечели досегашният кмет Пламен Георгиев, избран като независим.  

В най-малката община Ковачевци да гласуват излязоха  най-масово. По неофициални данни към 23.00 часа там избирателната активност  е достигнала  84%. Прогнозните данни сочат, че досегашният кмет Васил Станимиров печели на първи тур.

В Трън, както се очакваше, беше преизбран досегашният кмет Станислав Николов (ГЕРБ) с около 1 800 гласа за него, срещу около  800 гласа – за опонентите му.  

В Радомир се очерта  балотаж между претендента на ГЕРБ Пламен Алексиев и издигнатият от Инициативен комитет Кирил Кирилов, офицер от Икономическа полиция в местното РПУ.  В последсвие напред излезе и досегашният кмет Красимир Борисов(БСП).

В  Земен се очаква балотаж между кметувалият три мандата досега Димитър Сотиров, издигнат  от ГЕРБ и претендентката от БСП Монка Иванова Стойнева.  Избирателната активност в  Земен достигна над 80 на сто. В някои от земенските села са гласували около 95% от гласоподавателите.

Общинската избирателна комисии в Брезник  не предостави окончателни данни за достигната крайна активност и междинни резултати, но като цяло в Брезник активността на гласоподавателите се движеше около 60%. Там се очертава балотаж между кандидата на ГЕРБ Димитър Димитров и независимият Васил Узунов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.