iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките социалисти не подкрепят тежкото въоръжение у нас

Пернишките социалисти не подкрепят тежкото въоръжение у нас

На среща дискутираха въпроси за мира, войната и тероризма. Срещата беше между пернишки социалисти и част от екипа на Поглед инфо и членове на движение „Модерна България”.

„Ако Полша и прибалтийските републики имат причини според тях да да се чувстват застрашени от Русия, то ние българите нямаме такива причини. Да сме коректен член на НАТО не означава, че трябва да изпълняваме исканията на нашите партньори, дори когато те не отговарят на нашите национални интереси”, подчерта Борислав Цеков председател на движение „Модерна България”.

Обстановката в Украйна Валентин Вацев коментира така: „САЩ по всякакъв начин се опитват да въвлекат Русия във война, но Русия в момента не желае да влиза във война.”

Правителството на ГЕРБ и управляващата ни коалиция в момента обслужват не български, а чужди интереси.Разполагането на чужд военен контигент на българска територия може да превърне България в мишена на ислямски тероризъм - категоричен бе Александър Симов.

От движение „Модерна България” благодариха на пернишките социалисти затова, че са едни от първите, които реагирали на инициативата за подписката. На срещата се подписаха повече от 80 граждани на Перник. Подписката срещу разполагането на тежко американско въоръжение ще бъде внесена в Народното събрание и Министерски съвет, които по Конституцията на Република България трябва да се произнесат по нея, добавиха от движението.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.