iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките социалисти присъстваха на Бузлуджа

Пернишките социалисти присъстваха на Бузлуджа 08_1470054509

Десетки пернишки социалисти и симпатизанти на левицата се включиха в традиционния събор на Бузлуджа, като от БСП казаха: „125 години след началото. 125 години строим България. 125 години години борби на хиляди хора, дали живота си, младостта си, труда си на идеала- солидарност, справедливост, равенство и свобода.” С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към събралите се десетки хиляди социалисти, изпълнили историческата поляна на Бузлуджа. Тя подчерта, че свободата започва тогава, когато се изрича истината.„Днес в България няма равни възможности за всеки. Ако си роден беден, не можеш да учиш. Ако си работник, не можеш да си платиш здравето. Ако си млад, не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си ”, посочи тя.

Според нея няма и солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце зя деца с увреждания.

„Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почтените хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците”, допълни лидерът на социалистите.

„Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътища”, подчерта тя.

Отговорът на Корнелия Нинова към тези, които казват, че БСП не може, защото е разединена и в партията има апатия бе: „Ето го отговора- десетки хиляди тук и още стотици хиляди в страната, единни заедно казваме, че искаме и можем да направим България различна, да я направим друга- с производство и земеделие. България на духовността и образованието. България на почтените, а престъпниците – в затвора. България- социална и подредена държава.”

Според Нинова е дошло време обединена БСП да се обърне към работниците, хората на културата и духовността, младите, немощните и да им каже : „Ние сме до вас! Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек. Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога”, обеща тя.

Относно кандидатурата за президент Нинова каза: „Нека издигнем и подкрепим този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България, който с живота си е доказал, че има сърце за малкия чавек.”

Лидерът на левицата призова за обединение в името на победа не само заради себе си и БСП, а за България, която обичаме.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.