iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Петър Първанов каза защо според него от АБВ са напуснали правителството

Петър Първанов каза защо според него от АБВ са напуснали правителството 05_1463285059

„И аз бях учуден от бързата оставка на АБВ, но причините за напускането на правителството са комплексни, не е нещо конкретно”. Това бяха думите на областният лидер на ПП АБВ в Перник Петър Първанов в предаването на телевизия „Кракра” – „Нещата от живота”.

„Това е дълга серия от причини. Едно дърво не се отсича с един удар, но пада с последния. Ние реално не участвахме в коалицията на правителството. Бяхме подкрепяща партия, но имахме най-успешният социален министър в лицето на Ивайло Калфин”, посочи Първанов.

Според него нещата са в застой в много сектори, има натрупано напрежение . Той смята, че не може да се използва само ресурса на партията в областта на социалната сфера, а по друга теми да не бъдат търсени. „ Независимо, че АБВ има 11 депутати, тя е доста активна в политическия живот, инициатор е на много основни проектозакони. Министър Калфин започна много добра реформа”, отбеляза Първанов.

На коментар на здравния министър Петър Москов, че според него се създава нов политически блок – АБВ, БСП и ДПС, който обаче е обърнат към Путин и Русия, Първанов отговори така – „Г-н Москов по- скоро да оправи здравната реформа, а не да се занимава с глобалната политика в света”.

Областният лидер коментира в предаването и настоящата ситуация как ще се отрази на местно ниво.

„ Аз се надявам, че нещата няма да се променят и ще продължим да работим по същия начин. Трябва всички да мислим разумно и да се използва максималния ресурс на всички партии в Общинския съвет в Перник, за да може да направим така, че да подобрим качеството на живот в града. Това е основна задача пред цялото местно ръководство и не трябва да търсим други варианти. Всеки кмет трябва да има комфортно мнозинство, за да може да управлява спокойно и да разгръща своите идеи. Смятам, че към този момент имаме добър диалог в ОбС и най- вече с кмета на общината”, посочи Петър Първанов

„В днешно време трябва да се борим за честните и некорумпирани хора, които да управляват държавата, а не да говорим за ляво и дясно. Трябва да се преборим основно с проблемите, като корупция, престъпност и подобрим икономическите показатели, които са основен фактор за състоянието на държавата. Ще продължим да подкрепяме добрите идеи, целта е не да разединяваме, а да обединяваме, за да се върви в правилната посока. Аз съм един от последните хора, които искат предсрочни избори , защото се харчат много пари, спира работата в администрацията. Бизнеса изпада в лоша ситуация, не се развиват проекти, не се движат документите” , обобщи още Първанов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.