iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицията ще ръководи работата на дирекцията на предстоящите в неделя избори за президент и вицепрезидент

Полицията ще ръководи работата на дирекцията на предстоящите в неделя избори за президент и вицепрезидент 11_1478351571

Специален щаб в ОД на МВР-Перник ще ръководи и координира работата на дирекцията на предстоящите в неделя избори за президент и вицепрезидент и национален референдум. Всички служители на дирекцията, представители на пожарната и гранични полицаи ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на областта. Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите от 14 часа в събота до приключване на изборния ден в неделя. Основното задължение на полицаите ще бъде създаването на добър обществен ред. Те могат да окажат съдействие при проблем в изборните секции само при изрично писмено поискване от председателите на секционните комисии. Напомняме на гражданите, че в секциите не се допускат лица в нетрезво състояние и носещи оръжие. Във всички районни управления в областта и в дирекцията ще работят дежурни оперативни групи за разкриване „по горещи следи” на извършени престъпления.

Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението извършват охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с подготовката и провеждането на изборите и предизборните мероприятия. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили при транспортиране на бюлетините.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения и престъпления на единния европейски номер 112. В МВР вече стартираха открити денонощни линии за получаване на информация от граждани. На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: [email protected] ще се приемат единствено сигнали, съотносими към дейността на МВР - свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Прокуратурата също ще приема сигнали. Осигурени са дежурни прокурори в съботния и неделния ден.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.