iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предизборен скандал в Перник - БСП прати решение на ЦИК в съда

Перник снимка: за хората и събитията - Ненко Темелков и Иван Димитров

БСП-Перник даде на съд решението на ЦИК за назначаване на общинската избирателна комисия в Перник. Червените останаха извън ръководството на комисията, която ще ръководи двойния вот през октомври. Липсата на техен представител в тричленната управа на ОИК разгневи социалистите. Внесохме жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК, обяви лидерът на Столетницата в региона Ненко Темелков.

Червените са настоявали да получат секретарското място. После са предложили техният представител адвокат Димитър Манов да бъде председател, зам. председател или секретар.  Решението на магистратите се очаква в края на тази седмица.

До служебно назначаване на общинската комисия в Перник се стигна след като партиите  не можаха да се разберат за състава й. ЦИК даде ръководството на комисията на ГЕРБ – Петър Трендафилов получи председателското място, а друг човек на Бойко – Антон Михайлов е негов заместник. Секретар ще е представител на ДПС.

Поведението на ГЕРБ е скандално, въстана Ненко Темелков. Според него е недопустимо да няма юристи в ръководството на комисията, каквато е практиката в останалите градове и изискването  на ЦИК, защото се подписват важни документи и трябвало компетентност. Досега винаги комисията се е ръководела от членове на различни партии, припомни Темелков. Той обвини ГЕРБ, че се готви за служебна победа наесен.

От ГЕРБ уточниха, че Трендафилов е завършил Академията на МВР, което му дава юридическо образование, макар и непълно, а Антон Павлов е юрист и работи като юристконсулт в ДНСК - София. Защо обаче ЦИК е нарушила собственото си разпореждане да няма представители на една и съща политическа сила в ръководството на ОИК не е ясно.

Решението на ЦИК за назначаване на Общинска избирателна комисия в община Перник за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври .2011 г. е с номер 436-ПВР/МИ от 18.08.2011г. То е последното решение, което ЦИК взе за назначаване на състав на ОИК от всички 264 общини в страната.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.