iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Председателят на Парламентарната група на ДПС разгледа проблмите на ромите в Перник

Председателят на Парламентарната група на ДПС  разгледа проблмите на ромите в Перник 09_1474379556

Председателят на Парламентарната група на ДПС и председател на партия „Дром” Илия Илиев се срещна с кмета на Перник д-р Вяра Церовска вчера, за да представи различни сигнали, свързани с ромската общност в пернишките квартали – „Рудничар”, „Хумни дол”, „Куциян” и „Васил Левски”.

Един от основните проблеми бе свързан с лошото състояние на блоковете, стопанисвани от мини в ликвидация. Той констатира и проблем с адресните регистрации на роми, които обитават жилище, което по документи се води блъснато и в момента не могат да регистрират новороденото си дете.

Кметът Вяра Церовска заяви, че проблемите с ромската общност са изключително много и не са отсега. Тя сподели, че при извършена проверка преди време е било констатирано, че на един адрес се настаняват страшно много хора, без да живеят там. Кметът се ангажира да направи допълнителни срещи, за да види как стоят нещата и от другата страна.

„Аз определено съм на позицията, че трябва да се търси социална ангажираност на тези хора. Първото нещо, което трябва да се види е как са се настанили тези хора, защото трябва да следваме правилата и законността. Ще организирам проверка от специална комисия, в която ще бъдат включени представители на различни институции и медиатори”, заключи Церовска.

Община Перник работи по-много програми и има специално отношение към учителите и училищата, в които имат деца с ромски произход, сподели Церовска и подчерта, че условията им на живот не зависят само от общината, а и от тях, от техният бит и начин на живот.;

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.