iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Промениха общинската администрация в Радомир

Промениха общинската администрация в Радомир 12_1449592031

97 души влизат в новата структура на общинската администрация в Радомир, като промяната в организацията и числеността й бе одобрена и гласувана на извънредна сесия на Общинския съвет.

При представянето на новата структура кметът Пламен Алексиев обясни, че измененията се базират на различния брой кметства на територията на община Радомир. След последните местни избори те вече са 15. Досега в общината имаше 6 кметства. Това е причината да бъде наложена оптимизация на бюджета с 28 300 лв. за началото на годината. Алексиев увери, че администрацията работи върху тази промяна от близо година и водещата цел е общинската администрация да предлага по-добра услуга на гражданите.

В новата структура на Община Радомир има един общински кмет, двама заместник кметове, кметовете на кметства вече са 15, а кметските наместници са 14 на брой. В новата структура са предвидени и директор „Финансово-административно и правно обслужване“ и директор Специализирана администрация „Местно развитие и политика“.

В раздел „Обща администрация“ попадат 4 отдела: отдел „Финансово-счетоводна дейност и управление на човешките ресурси“, отдел „Гражданска администрация и административно обслужване“, отдел „Правно обслужване и инспекторат“ и отдел „Култура, образование, социални дейности и спорт“. В „Специализирана администрация“ ще работят 5 отдела - „Устройствено планиране и контрол по строителството“, „Кадастър и регулация“, „Общинска собственост, околна среда и гори“, „Европейски и национални програми, проекти и обществени поръчки“ и „Местни данъци и такси“. В структурата влизат и секретар, звено вътрешен одит, секретар на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и главен архитект.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.