iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първанов изневери на Перник

Перник снимка: за хората и събитията - Първанов на крепостния хълм

Президентът Георги Първанов изневери на Перник. Вместо в родния си град да направи за първи път премиерата на книгата "Първият мандат на Георги Първанов", както обявиха от местното БСП, той го стори в друг областен център. 

Представянето на книгата с отчета за работата му като държавен глава започна във Враца. И както преди време сам се обяви за първия човек опитомил вълк, така сега казал, че е първият президент, който прави  такава публична равносметка не само у нас, но и в Европа.

Първанов прогнозира, че връщането му в БСП след края на мандата му, ще укрепи левицата и ще я отвори към нови силни коалиционни партньори.

Президентът Първанов бе категоричен, че не се стреми към партийни постове, но това не означава, че в БСП не предстои лидерска конфронтация. Според него връщането му в партията е един морален жест на признателност към всички, с които е работил. Медийните публикации, че ще прави от левицата български вариант на гръцката ПАСОК, Георги Първанов нарече нелепи.

"Струва ми се, че това го е произнесъл някой, който е бил до онзи ден на почивка в Гърция, може да се досетите сами. Смятам това за много нелепо. Лично аз си спомням, че подобни подозрения имаше още 1997-98 година, когато правих нова левица, когато правих Коалиция за България. Отново се внушаваше, че видите ли - Георги Първанов иска да разтури БСП и да направи нещо от типа на ПАСОК. Получи се друго - БСП стана основата за една голяма, мощна коалиция, която влезе във властта.", каза Първанов, но не коментира нищо за яловия си проект АБВ.

Първанов смята, че сега актуалният въпрос е какъв държавен глава ни трябва – дали церемониалмайстор или действен и активен президент, който може да се захване с всеки реален проблем в държавата. "Не искам да вървим към това очакване и внушение - идея за президентска република. Защото силната ръка според мен беше много компрометирана през последните две години. Силна ръка означава преди всичко компетентност.", разясни той.

"По-малко силно, по-малко въздействащо от онова, което ние всички с вас помним - бригадирския лозунг "Строим за родината". На мен онова, старото, ми звучи по-въздействащо."  Така президентът коментира предизборния девиз на ГЕРБ "Градим България".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.