iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РИК не успя да се споразумее за състава на избирателните комисии в Перник и Трън

РИК не успя да се споразумее за състава на избирателните комисии в Перник и Трън 09_1410251680

Политическите сили в Перник и Трън не успяха да постигнат споразумение за състава на секционните избирателни комисии в двата града.

В Перник „ябълката на раздора“ се оказаха 72 и 74 комисии в квартал Караманица, а в Трън не се постигна принципно съгласие.

Оттук насетне назначаването на секциите в тези две общини е в прерогативите на РИК-Перник. Оттам съобщиха за Радио и Телевизия „Кракра“, че тримата представители от всяка комисия, които ще предадат изборните книжа в РИК след края на гласуването, ще получат по 20 лева бонус към основните си възнаграждения.18 партии и 7 коалиции са регистрирани в РИК-Перник за участие в предсрочните парламентарни избори. Това е броят и на политическите субекти, регистрирани в Централната избирателна комисия. До края на утрешния работен ден РИК следва да назначи секционните избирателни комисии на територията на областта. Централната избирателна комисия има решение за размера на възнагражденията на членовете на секционните комисии. Допълнителното възнаграждение ще бъде изплатено заедно с основната сума, като за целта Районната избирателна комисия ще предостави на общината данните на членовете на СИК, предали изборните протоколи. Законът изисква това да бъдат председател, секретар и член на секционна комисия, които да са от квотите на различни политически сили.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.