iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Росица Янакиева: Коалиция на всяка цена не е цел

Росица Янакиева: Коалиция на всяка цена не е цел 08_1408519242

Росица Янакиева, член на ИС на ПП АБВ и водач на листите на партията за София-област и Перник каза, че Коалиция на всяка цена не е цел, към която се стреми ПП АБВ, особено коалиция с партии без ясни цели и принципи и правила, по които работят. Тя участва в предаването „NewsRoom“ по TV7.

Росица Янакиева коментира, че по-важно от имената на водачите в листите за предстоящия вот е волята на отделните политически сили да реализират политиките, към които се стремят. Като изключителна отговорност определи номинацията си Янакиева за водачв две листи на ПП АБВ.

По въпроса за евентуални бъдещи коалиции на АБВ в новия парламент Росица Янакиева каза, че партията ще води разговори с всички политически парламентарно представени сили. Бъдеща съвместна работа с другите партии обаче ще става при ясно разписани условия и при съвместимост на политически идеи и управленски платформи, подчерта тя. „В ситуация, в която АБВ има свое представителство в парламента, ние можем да водим разговори с всички партии. Но споразумение, при това при ясно разписани условия, само с тези, с които имаме абсолютна близост на позициите по най-важните въпроси на българското общество. Дори бих казала консенсусните, които са особено важни да я има държавата, държавността и хората да се чувстват в по-нормална среда“, каза Янакиева.

Росица Янакиева изрази убеждение, че ПП АБВ ще се представи успешно на парламентарния вот и обясни, че подготовката на партията за изборите върви паралелно с изграждане на структурите в цялата страна. Тя определи като решаващ предстоящия парламентарен вот за бъдещата работа на ПП АБВ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.