iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Росица Янакиева: За упешна политика трябва и тласък на икономиката

Росица Янакиева: За упешна политика трябва и тласък на икономиката 08_1408351051

Според Росица Янакиева, член на НС на ПП АБВ, една успешна политика в бъдеще време може да се реализира само тогава, когато се търси по-широко обединение в лявото политическо пространство. Това заяви тя в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ.

Тя коментира, че политиките на дневен ред и тези, които трябва да търсят реализация, са именно в ляво и център-ляво на политическия спектър. Янакиева подчерта, че една такава политика не може да се реализира без сериозен тласък в икономиката – един от фундаментите в платформата на АБВ.

Росица Янакиева коментира и състава и работата на служебния кабинет. Според нея реденето на кабинета и кадровите решения за поведен път подсказват, че някой друг зад кулисите решава тези въпроси. Янакиева подчерта, че задачата на служебното правителство е една единствена и най-важна – то трябва да обезпечи избори, които този път да бъдат малко по-честни, отколкото всички досега. Тя обаче изрази съмнение, че вотът и този път ще бъде честен.

По въпроса за бъдеща съвместна работа на АБВ с останалите политически сили, Росица Янакиева каза, че партията в следващия парламент ще води преговори с формации, чиито управленски идеи и платформи се доближават до тази на АБВ и с които е възможен консенсус по ключовите национални въпроси.

В студиото на БНТ Янакиева каза, че АБВ вече има готовност с номинацията на водачи на листи в регионите, а до 24 август съставът на листите ще бъде напълно готов. Тя изрази надежда за успешен старт за новата предизборна кампания, предвид решаващата важност на този предсрочен парламентарен вот.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.