iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Румен Радев се срещна с перничани

Румен Радев се срещна с перничани 09_1473575811

Кандидатът за президент на левицата генерал Румен Радев се срещна вчера с актива на столетницата в Перник, като част от обиколката му из страната. Той беше представен от лидера на БСП в Перник Кирил Леонов, който освен кратки биографични данни, каза на перничани и защо генералът е най-подходящият кандидат за президент на България. Кирил Леонов отново напомни за все по-лошите условия в които живеят голяма част от българите, напомни за разбитата икономика и безработицата. И в тази връзка поясни, че една от първите крачки за промените към по-доброто са именно президентските избори.

„В обиколките си из страната виждам много хора, които са отчаяни, които едва свързват двата края. Не казвам, че президентската институция е тази, която ще реши магически тези проблеми. Но президентската институция е длъжна да работи за подобряване на механизмите за работа на институциите, за разделение на властите. Да имаме нормално функциониращо държавно устройство – демократично и независимо. Така че по най-ефективния начин да се решават проблемите на обикновените хора.” – каза генералът.

„Бях в Ковачевци, в Сирищник, това е един прекрасен край. Идвал съм преди година в Перник да водя децата си на крепостта, също имам прекрасни впечатления. Но тук категорично трябва да има повече внимание от държавата. Защото Перник преживя едно голямо сътресение – с унищожаването на мощната индустрия от преди години. Перничани са на гости на самите себе си - на квартира в Перник. Те работят на друго място.Тук трябва да се насочат усилията – перничани да могат да работят тук.” – допълни Румен Радев. „Както виждате трябва да има сериозен дебат за тези предстоящи избори – за ролята и мястото на президентската институция. Той обаче се изроди в съвсем друго – кой,кого и защо, кога е номинирал. Кой с кого ще се коалира. Издигат се слогани на партии, без да има кандидат. Това е обидно за всички нас българските граждани. Няма сблъсък на идеи и личности. За мен е ясно защо се прави това - за да се обезличи президентската институция и бъдещия президентъ. Да не може той да бъде самостоятелен, а напротив да бъде зависим от всякакви вътрешни и външни влияния. Да не може да бъде коректив на управляващите. Да не може да казва НЕ на нерационални закони. Затова това което предстои не са някакви обикновени президенски избори – това е един огромен залог дали България ще продължава по същия път – пътя на статуквото, пътя на обречеността или всички ние заедно ще вземем кардинално решение, ще направим една решителна крачка и ще издигнем Президент, който ще може да бъде коректив и ще казва НЕ, когато интересите на България го налагат. В тази борба ще трябва максимална мобилизация на усилията – защото само с членовете на БСП в тези избори няма да се стигне до победа. Трябва мобилизация , разяснение, работа, събуждане на гражданската енергия. На всички онези български граждани, които искат промяна и които ще застанат на наша страна в тези избори. Разчитам на вас, както и вие можете да разчитате на мен.” – емоционално завърши обръщението си към перничани ген. Радев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.