iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС и Станишев заръфаха Бойко Борисов заради кучетата - видео с репликата

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

 СДС и лидерът на социалистите Сергей Станишев не можаха да пропуснат репликата на премиера Бойко Борисов за кучетата. В събота в Созопол в разговор със стопанката на красив лабрадор той каза между другото, че неговите кучета са като българите и трябва здраво да се държат.

 

 

 

Вчера в Перник премиерът Бойко Борисов се възмути, че медиите тиражират репликата му, че кучетата му са точно като българите – "здраво трябва да се държат" - и обясни, че не е била разбрана правилно.

Според него думите му не са били обидни и въобще нищо не е казал.  "Аз не съм говорил на никаква тема с никой, за да ме цитира радио, телевизия или който и да било", заяви Борисов в пернишкия квартал Калкас, където във вторник откри канализационна мрежа.

"Понеже вече няма какво да правят и дори, когато си говоря с някои хора или кучкари, те вървят по мене и се чудят какво да измислят глупост след това. Аз си говоря с хората. Ей сега примерно попът предложи на кметицата да ме направи почетен гражданин на Перник, защото толкова много неща съм направил за града. Моля ви се, аз се срещам с хиляди хора на ден, с всеки си имам начин да си говоря. Ако сте чели интервютата ми, които съм давал за българското овчарско куче, че е много силно, смело, своенравно и трябва да се държи здраво, докато нейното куче на въпросната госпожа, лабрадор, беше като агне. Викам, виж какво кротко куче. Това сме си говорили с кучкарката, да не мога да си говоря с кучкарите", разясни още Борисов.

 
Представителите на опозицията обаче явно не смятат да изпуснат гафа с "кучкарската" реплика. Лидерът на БСП Сергей Станишев определи това изказване за "абсолютно недопустимо".

 "Без съмнение Борисов дължи извинение за това, че хората трябва да бъдат мачкани, държани изкъсо. Българското общество проявява твърде много търпение към хулиганското", посочи Станишев.

 Той каза още, че това не е първата и очевидно няма да бъде и последната такава фраза на Борисов, като припомни думите на премиера от 2009 г. за човешкия "материал" в България –1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 милиона пенсионери.

"Имам далеч по-важна работа, отколкото да се занимавам с неговите лъжи”, бе задочният отговор на Борисов по адрес на Станишев.

 Станишев от своя страна коментира, че винаги се е учудвал, кога на Бойко Борисов му остава време за истинската работа на министър-председател и заяви, че знае много добре, че неговата първа работа, когато е станал министър-председател, било да си сложи телевизор в кабинета.

"Ухапването от кучета страшно боли, лечението е тежко и те изважда извън строя за дълго време. Гответе се през октомври за голяма болка, с продължителна реанимация на вас лично и на ГЕРБ", коментира от своя страна депутатката от левицата Корнелия Нинова.

От СДС също поискаха премиерът да се извини за думите си. Според депутата Ваньо Шарков поведението на премиера е "признак на ниска култура, надменно поведение и самозабравяне".

"Ние не желаем въобще на нас да ни отговаря министър-председателя, ние желаем той просто да се извини на всички български граждани", заяви Шарков.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.