iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС излезе на протест с пораснал лъв

Перник снимка: за хората и събитията

След националната си конференция СДС, вече е с пораснал лъв. Партията модернизира познатия си от години символ – малкото лъвче с вдигнати два пръста за победа. Сега  синият лъв вече  е различен - пораснал, по-силен и готов за битки, коментираха сините. Лидерът на СДС  Мартин Димитров вижда шанс пред десницата да предложи алтернатива на вота. Той  призова десницата за консолидация преди изборите.

След конференцията СДС проведе протестно шествие до ЦИК. Сините вдигнаха знамената и излязоха на улицата заради пречките пред регистрацията на техните кандидат-кметове в Плевен и Монтана. „Както сме пазили 20 години демокрацията ще я пазим пак и ако трябва ще бъдем отново тук при всяко погазване на демократичните правила”, заяви Мартин Димитров

Сините обвиниха ГЕРБ и БСП в политически репресии и поискаха оставката на ЦИК. Кандидат-президентска двойка - Румен Христов и заедно със своето вице Емануил Йорданов очакват тежка кампания и удари с непозволени средства. Те призоваха за загърбване на вътрешните интриги, защото, само ако са единни, имат шансове за успех.

Националната  конференцията на СДС  прие резолюция и два политически документа с основните цели на СДС за предстоящите президентски и местни избори.

Според СДС една от най-важните задачи на президентската институция ще е да се засили ролята на Консултативния съвет за национална сигурност.

В неговите рамки може да се постигне съгласие за изработване на антикризисна програма, налагане на мораториум върху увеличаването на данъците и ясно дефиниране на енергийните интереси на страната, смятат сините.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.