iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС Перник иска имунитета на Волен Сидеров

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Декларация по повод действията на активисти на политическа партия „Атака“ от 20 май пред джамията „Баня Башъ“ в центъра на София разпространи чрез медиите общинската организация на СДС в Перник.

Местните активисти припомнят, че веднага след позорния инцидент СДС излезе  с декларация, с която остро осъди действията на „Атака“ и призовава за реакция Прокуратурата, председателя на Народното събрание и Министъра на вътрешните работи.

Членовете на СДС-Перник заявяват, че са ужасени от мракобесните дела на членовете на  „Атака“ и смятат, че такава партия е опасна за мира и демокрацията в България. Те искат:

- Народното събрание на Република България да свали имунитета на народния представител Волен Сидеров и същият да бъде привлечен към наказателна отговорност от Прокуратурата за организирането и осъществяването на нападението над мюсюлманския храм в София.

- Всеки член на парламентарната група на „Атака”, който е участвал пряко или непряко в провокацията, да бъде освободен от ръководни позиции в Народното събрание. Всеки член, който е участвал пряко или непряко в провокацията, да бъде освободен от две от най-важните комисии – Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията за контрол на ДАНС.

Управляващото мнозинство трябва ясно да заяви, че няма да допусне толериране на хора, които пред очите на цяла България извършиха престъпление по член 162 и 164 от Наказателния кодекс за насаждане на етническа омраза и за проповядване омраза на религиозна основа, се казва още в документа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.